Держава почала виплачувати допомогу вимушеним переселенцям

Управління Верховного комісара ООН з питань захисту біженців спільно з «Укрпоштою» розпочали виплату кожній вимушено переміщеній особі по 2220 грн. Отримати готівку можна через відділення «Укрпошти».

Держава почала виплачувати допомогу вимушеним переселенцям

Виплати проводять за програмою співпраці ООН та України. Про це домовилися під час зустрічі Віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук і Верховний комісар ООН з питань біженців Філіппо Гранді.

Партнерська програма грошової допомоги на першому етапі охопить 360 тисяч вимушених переселенців. Сума виплати базується на розмірі прожиткового мінімуму на квітень 2022 року і становить 2220 грн на особу в місяць. Її виплачуватимуть упродовж трьох місяців. Вимушені переселенці зможуть отримати готівку у відділеннях «Укрпошти», а згодом — за допомогою банківського переказу.

Ця партнерська програма доповнює національну систему соцзахисту і підтримує людей, які вимушено залишили домівки через російську агресію.

Запис на виплату допомоги за цією програмою розпочався у Львові, Ужгороді, Мукачево. Надалі її проводитимуть і в інших населених пунктах України.

Реєстрацію вимушених переселенців, що потребують допомоги, проводять за адресами:

  • м. Львів, вул. Трускавецька 2 Б (з 9:00 до 18:00);
  • м. Львів, вул. Палія 15 (з 9:00 до 18:00), вихідний — субота;
  • м. Ужгород, Гуманітарний штаб «Совине гніздо», вул. Ференца Ракоци 2 (пн-пт з 9:00 до 18:00);
  • м. Ужгород, пл. Ш. Петефі 24, Ужгородський міський центр соціальних служб департаменту соціальної політики (пн-пт з 9:00 до 18:00);
  • м. Мукачево, ЦНАП, вул. Духновича 2 (пн-пт з 9:00 до 18:00).

За додатковою інформацією звертайтеся на номери: 0 800 307 711 або 0 800 309 110 (гаряча лінія Донбас СОС) чи пишіть на адресу [email protected].

За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України


Шановні бухгалтери, редакція «Головбух» працює для вас і у воєнний час. Відновили випуск електронних продуктів. Наша з вами головна мета — підтримати український бізнес у цей важкий час і зробити все від нас залежне задля спільної Перемоги. Передплачуйте ваші електронні журнали з вагомою знижкою у розмірі 50% на 6 місяців: Головбух, Головбух Агро, Головбух Медицина, а також експертно-правову систему "Експертус Головбух". Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі питання і під час воєнного стану, і після нашої Перемоги.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Будьмо на зв’язку щодня!


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Облікова ставка НБУ 2024

Облікова ставка НБУ — монетарний інструмент, за яким НБУ встановлює для суб'єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених та розміщених грошових ресурсів. Із 20.09.2024 розмір облікової ставки НБУ залишиться на рівні 13% річних
53402

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
32989

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19785

Зміни у наданні платних послуг ЗОЗ: постреліз до вебінару

Редакція журналу «Головбух Медицина» 10.09.2024 провела безплатний вебінар на тему «Зміни в наданні платних послуг: комунікаційна платформа для бухгалтерів ЗОЗ». Тримайте постреліз до цього вебінару: тези, запис, відповіді на запитання. Запитань отримали так багато, що вдвічі перевищили час трансляції, але всіх так і не опрацювали. Тому невдовзі проведемо частину другу вебінару. Реєструйтеся, читайте напрацьовані рекомендації та надсилайте нові запитання. З’ясуємо нюанси втілення змін
83

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді