Підвищуєте ціни на товари соцзначення ― можете отримати до 7 років за ґратами

У Верховній раді зареєстрували законопроєкт щодо криміналізації порушень у сферах цін і тарифів на соціально значущі товари та збуту продукції, що має ознаки товару військового призначення.

Підвищуєте ціни на товари соцзначення ― можете отримати до 7 років за ґратами

Які перевірки відновили з 2 червня та як тепер штрафуватимуть

На період дії воєнного стану хочуть встановити, що за перевищення ціни на 20% на товари, що мають істотну соціальну значущість, каратимуть позбавленням волі на строк до 7 років.

Перелік таких товарів затвердив Кабмін: борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупа гречана, крупа вівсяна, свинина, яловичина, птиця (тушки курячі), молоко, масло вершкове, сметана, яйця курячі, олія соняшникова, цукор кристалічний, капуста білокачана, цибуля ріпчаста, буряк, морква, картопля, етанол (розчин 96%), нестероїдні протизапальні лікарські засоби вітчизняні, антибактеріальні лікарські засоби вітчизняні, бензин (марки А−92, А−95), дизельне пальне, газ скраплений для автомобілів.

Крім того, за незаконний продаж продукції, що має ознаки товару військового призначення, яку закуповують коштом держбюджету на потреби Збройних сил, каратимуть позбавленням волі на строк до 10 років. Зокрема, такі товари:

  • бронежилети;
  • пластини для бронежилетів;
  • захисні шоломи;
  • речове майно та інша екіпіровка (крім зброї).

З початку війни уряд доручив військовим адміністраціям контролювати ціни на соціальні продукти. Однак конкретного рівня цін уряд не встановив.

За інформацією Верховної Ради України


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух» на рік.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Національний кешбек: як і для кого

2 вересня офіційно стартувала програма «Національний кешбек». Зі статті з’ясуєте, в чому вигода, хто може долучитися і як продавцям правильно налаштувати РРО
125

Розірвання договору оренди: зразок

Договір оренди, як і будь-який господарський договір, можна розірвати в силу різних обставин. Сьогодні про те, як оформити розірвання договору оренди та можливі варіанти розв’язання цієї ситуації
129073

Кошти під звіт: як видавати, обліковувати та оподатковувати

Видача коштів фізичній особі призводить до появи дебіторської заборгованості та супроводжується дотриманням правил звітування по таким коштам. Як документально оформити видачу, подальший облік таких коштів, коли необхідно оподаткувати підзвітні кошти? Дамо відповідь на всі ці питання в цьому огляді
73978

Оренда приміщення з генератором: як розподілити витрати

Наразі генераторне живлення стає дедалі більш актуальним. Щоб підвищити комерційну привабливість об’єкта оренди, забезпечити орендарям можливість нормально працювати в умовах потенційного відключення електрики, орендодавці часто обладнують приміщення генератором. Як орендарі відшкодовують витрати орендодавця на функціонування генератора? Розберімо можливі варіанти
194

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді