Україна отримає 7,4 млн євро для пільгового кредитування малих і середніх підприємств

Україна отримає від Кредитної установи для відбудови 7,4 млн євро для пільгового кредитування малих і середніх підприємств у енергоефективні заходи.

Україна отримає 7,4 млн євро для пільгового кредитування малих і середніх підприємств

СПЕЦПРОЄКТ. Робота та держпідтримка бізнесу в умовах воєнного стану

Міністр фінансів України, виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва та директор Кредитної установи для відбудови (KfW) 25.07.2022 підписали Угоду про надання кредиту та гранту для реалізації проєкту «Рефінансування енергоефективних інвестицій малих і середніх підприємств України через фінансовий сектор» (далі — Проєкт), який фінансує уряд Німеччини.

Проєкт є продовженням спільного з KfW проєкту «Підтримка малих і середніх підприємств», реалізація якого дала змогу:

Для впровадження Проєкту через KfW залучать кошти:

  • кредитні — 7 млн євро;
  • грантові — 0,4 млн євро.

Кредит залучає Уряд України на 30 років із 10-річним пільговим періодом.

Залучені кредитні кошти Фонд розвитку підприємництва спрямує через банки-партнери на фінансування малих і середніх підприємств у національній валюті, що:

  • сприятиме підтримці ліквідності фінансових установ;
  • дасть змогу підприємствам інвестувати в енергоефективні заходи в умовах воєнного стану.

Угоду про кредит укладають і грант у межах Проєкту надають відповідно до угоди між Кабміном та урядом Німеччини про фінансове співробітництво (асигнування 2012—2019 років) від 17.12.2020, ратифікованої Законом України від 15.06.2021 № 1552.

За інформацією Урядового порталу


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух» на рік.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
33072

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19853

Рахунок-фактура: зразок

Маєте справу з рахунком-фактурою у внутрішніх операціях чи інвойсом у ЗЕД — пам’ятайте, що не кожен рахунок має статус первинного документа, і не за кожним рахунком відбувається оплата. Які умови треба виконати, аби рахунок вважався первинним документом, рахунок фактура бланк — у консультації
186520

Заяви щодо ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном

У статті: ► заява на отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем 2024 бланк ► алгоритми заповнення заяв у різних випадках ► зразок заяви щодо ліцензії на право роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном
61848

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді