Військкомати матимуть доступ до інформації про авто підприємства: діє закон

Чинний закон, за яким військкомати матимуть безпосередній доступ до бази даних автомобілів підприємств, які можуть бути призначені для доукомплектування ЗСУ.

avto_peredacha.jpeg

Як із 1 серпня застосовувати 0% ПДВ у разі постачання товарів для транспорту і пального

02.09.2022 набрав чинності Закон України «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо військово-транспортного обов’язку» від 15.08.2022 2513-ІХ.

Законом статтю 6 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» доповнили частиною четвертою такого змісту:

«Територіальні органи Міністерства внутрішніх справ України щокварталу подають до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки відомості про реєстрацію (перереєстрацію), переобладнання та зняття з обліку транспортних засобів, які перебувають у власності підприємств, установ та організацій і можуть бути призначені для задоволення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період».

Отже, запровадять механізм безпосереднього доступу військовими комісаріатами до інформації про транспортні засоби, які можуть бути призначені для доукомплектування ЗСУ в особливий період, що належать підприємствам, установам і організаціям.

За інформацією ВРУ


Крокуємо до перемоги разом! Ми розуміємо, як важлива зараз підтримка, як і на передовій, так і для економіки України. Щоб Ви працювали спокійно, надаємо знижку на передплату фахових видань «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух» на рік чи півроку.

Ви матимете готові рішення робочих питань актуальні і під час воєнного стану, і після перемоги.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні) або напишіть у чат. Працюйте спокійно.


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
33055

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19845

Рахунок-фактура: зразок

Маєте справу з рахунком-фактурою у внутрішніх операціях чи інвойсом у ЗЕД — пам’ятайте, що не кожен рахунок має статус первинного документа, і не за кожним рахунком відбувається оплата. Які умови треба виконати, аби рахунок вважався первинним документом, рахунок фактура бланк — у консультації
186487

Заяви щодо ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном

У статті: ► заява на отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем 2024 бланк ► алгоритми заповнення заяв у різних випадках ► зразок заяви щодо ліцензії на право роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном
61842

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді