Актуальні ставки місцевих податків і зборів на 2024 рік

Інформацію про розмір ставок місцевих податків і зборів на 2024 рік, а також встановлені податкові пільги, вже розмістили на офіційному сайті ДПС у розрізі областей України та м. Києва

Актуальні ставки місцевих податків і зборів на 2024 рік

✅ ВСІ ОНЛАЙН КАЛЬКУЛЯТОРИ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА ✅

Інформацію про ставки місцевих податків і зборів на 2024 рік за областями знайдете на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці «Ставки місцевих податків та зборів».

Також на вебпорталі ДПС у розділі «Важлива інформація» розмістили рубрику «Рішення місцевих рад» (у розрізі областей).

До повноважень сільських, селищних, міських рад, військових адміністрацій та військово-цивільних адміністрацій щодо податків та зборів, зокрема, належать:

  • встановлення ставок місцевих податків та зборів в межах ставок, визначених Податковим кодексом України (ПК);
  • прийняття рішення про встановлення місцевих податків та зборів, зміну розміру їх ставок, об’єкта оподаткування, порядку справляння чи надання податкових пільг, яке тягне за собою зміну податкових зобов’язань платників податків та яке набирає чинності з початку бюджетного періоду (п. 12.4 ПК).

ДПС не пізніше ніж 25 вересня поточного року оприлюднює на своєму офіційному вебсайті зведену інформацію про розмір і дату встановлення ставок місцевих податків і зборів, а також про встановлені на відповідних територіях податкові пільги (абз. 9 пп. 12.3.3 ПК).

Якщо в рішенні органу місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків і зборів, а також податкових пільг з їх сплати не визначили строк його дії, це рішення є чинним до прийняття нового рішення.

Зауважте, що ДПС не наділили повноваженнями щодо здійснення контролю за своєчасністю та правильністю прийняття органами місцевого самоврядування рішень  про встановлення місцевих податків та зборів. Тому, щоб уточнити інформацію щодо прийнятих рішень та встановлених ставок податків можете звертатися до ради, яка прийняла відповідне рішення, та на території якої знаходяться об'єкти оподаткування.

За інформацією ДПС

 


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Довідка за формою № 34-ОПП

Актуальний бланк форми № 34-ОПП, а також пояснення кому і коли її подавати — в консультації
8788

Неможливість виконувати податкові обов’язки – як підтвердити

Як підвередити неможливість виконувати свої податкові обов’язки під час війни, аби не було штрафів за невчасне декларування та несплату податків? Від Мінфіну вже вийшов відповідний Порядок. У статті розглянемо, які підстави він надає; які заяви, повідомлення та підтверджуючі документи для цього потрібні; коли та як їх подавати
17683

«Клуб білого бізнесу»: що варто знати

Президент України підписав Закон про «клуб білого бізнесу». Ще чекаємо на офіційне опублікування документа. Проте вже тепер ви маєте змогу оцінити, чи приймуть вас до клубу білого бізнесу і на які привілеї зможете розраховувати
209

Коли виникає податкова застава та як її позбутися

Несплата, прострочення податкових платежів. Що далі? Звичайно, це вже та ситуація, яку краще не допускати. Однак у господарському житті все можливо, як свідомо, так і через необачність. А далі – податкова застава, з першого ж дня податкового боргу. Що це значить? Які обмеження на операції з майном підприємства виникають та як позбутися податкової застави? Відповіді на питання – у цьому огляді
14994

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді