Зокрема, Мінагрополітики підготувало серію інфографік про те, як краще розпочати офіційну діяльність із виробництва таких харчових продуктів, які вимоги харчового законодавства, що передують цьому, які переваги та ризики.
Розпочали з теми, які потужності можуть застосовувати «спрощений підхід» до харчового законодавства, чим відрізняють ремісничі харчові продукти від звичайних, а також рекомендації щодо заходів з підтвердження унікальності технології чи рецептури таких продуктів.
Довідково: EU4SaferFood — проєкт Європейського Союзу, який допомагає Україні вдосконалити систему контролю у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, який допомагає Мінагрополітики та Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Зокрема, у розробці та впровадженні ключових реформ на основі права ЄС у сферах безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, а також фітосанітарії; вдосконаленні української системи державного контролю у цих сферах для забезпечення узгодженості зі стандартам ЄС.
Більше корисних інфографік на сайті Мінагрополітики.
За матеріалами Мінагрополітики