Вимоги до виробників ремісничих харчових продуктів: інфографіка

Мінагрополітики спільно з EU4SaferFood інформує виробників харчових продуктів про особливості вимог в харчовому законодавстві для малих і ремісничих виробників

Зокрема, Мінагрополітики підготувало серію інфографік про те, як краще розпочати офіційну діяльність із виробництва таких харчових продуктів, які вимоги харчового законодавства, що передують цьому, які переваги та ризики.

Розпочали з теми, які потужності можуть застосовувати «спрощений підхід» до харчового законодавства, чим відрізняють ремісничі харчові продукти від звичайних, а також рекомендації щодо заходів з підтвердження унікальності технології чи рецептури таких продуктів.

Довідково: EU4SaferFood — проєкт Європейського Союзу, який допомагає Україні вдосконалити систему контролю у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, який допомагає Мінагрополітики та Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Зокрема, у розробці та впровадженні ключових реформ на основі права ЄС у сферах безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, а також фітосанітарії; вдосконаленні української системи державного контролю у цих сферах для забезпечення узгодженості зі стандартам ЄС.

Більше корисних інфографік на сайті Мінагрополітики.

За матеріалами Мінагрополітики


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальне податкове зобов’язання: як розрахувати та сплатити

Cума всіх сплачених податків аграрієм не має бути менше ніж мінімальне податкове зобов’язання. Як розрахувати мінімальне податкове зобов’язанн та чи зросте податкове навантаження — у консультації
50086

Облік власновирощеної сільгосппродукції для посіву

Агропідприємства вирощують продукцію переважно для продажу на сторону. Проте нерідко використовують її як насіння для нового врожаю. Тримайте роз’яснення експерта, які допоможуть облікувати витрати на підготовку та посів насіння, а також задокументувати ці операції
56

Ліцензування зберігання пального для аграріїв

Ліцензія на зберігання пального агропідприємством необхідна усім сільгосптоваровиробникам (фермерам), які закуповують пальне та зберігають його на своїй території для подальшого використання для власних потреб чи промислового перероблення. Розглянемо, що для цього потрібно та які останні зміни
4301

Як оцінити збитки від війни особистим селянським і фермерським господарствам — ФОПам

Мінагрополітики вдосконалило процедуру оцінки шкоди та збитків, що особисті селянські та фермерські господарства — ФОПи зазнали через військову агресію рф. Підкажемо, як діяти цим господарствам, аби провести оцінку розміру збитків від загибелі сільськогосподарських тварин, бджолосімей і пошкодження сільськогосподарської техніки. Це дасть змогу з часом отримати їх відшкодування
66

Послуги зі збирання врожаю: як оформити та облікувати

Агропідприємство планує своєю сільгосптехнікою виконати для стороннього замовника роботи зі збирання врожаю. Чи має воно на це право, а також які особливості юридичного оформлення, бухгалтерського обліку та оподаткування врахувати, розповість експерт
147

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді