Виробляєте фірмові страви у ресторані з використанням алкоголю: чи потрібна ліцензія

621

Запитання

Чи потрібна ліцензія платнику, який здійснює діяльність у ресторанному господарстві та використовує для виробництва страв, кулінарних виробів алкогольні напої або додає такі напої у каву, чай, шоколад?

Відповідь

Суб’єкт господарювання ресторанного господарства при здійсненні роздрібної торгівлі продукцією власного виробництва (кулінарними виробами, борошняними кондитерськими і булочними виробами, кавою, чаєм або шоколадом) з доданням алкогольних напоїв не повинен отримувати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. За умови додержання технологічних режимів виробництва такої продукції, визначених нормативною документацією.

При цьому всі місця зберігання алкогольних напоїв, які використовуєте у виробництві такої продукції, повинні бути внесені до Єдиного реєстру місць зберігання.

За інформацією ДПС у Запорізькій області

додаток

👇 Святкова пропозиція

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронні гроші: як працюють і як їх обліковувати в Україні

Що таке електронні гроші, який їхній вплив на оподаткування, бухгалтерський облік операцій з електронними грошима, чим вони відрізняються від цифрових грошей і криптовалют — ці та інші пов’язані питання у цьому огляді
2151

Продовження воєнного стану і мобілізації: що треба знати бухгалтеру

Війна триває, тому воєнний стан продовжують до 3 лютого 2026 року. Разом з ним триватиме й мобілізація. Про особливості в роботі, які очікують на бухгалтера через продовження воєнного стану і мобілізації, ― в коментарі експерта
11453