Виробляєте фірмові страви у ресторані з використанням алкоголю: чи потрібна ліцензія
Переглядів: 649
Поділитися у
Запитання
Чи потрібна ліцензія платнику, який здійснює діяльність у ресторанному господарстві та використовує для виробництва страв, кулінарних виробів алкогольні напої або додає такі напої у каву, чай, шоколад?
Суб’єкт господарювання ресторанного господарства при здійсненні роздрібної торгівлі продукцією власного виробництва (кулінарними виробами, борошняними кондитерськими і булочними виробами, кавою, чаєм або шоколадом) з доданням алкогольних напоїв не повинен отримувати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. За умови додержання технологічних режимів виробництва такої продукції, визначених нормативною документацією.
При цьому всі місця зберігання алкогольних напоїв, які використовуєте у виробництві такої продукції, повинні бути внесені до Єдиного реєстру місць зберігання.
Світ змінюється швидше, ніж податкові форми. Щодня — новини, телеграм-канали, чати. І все ніби важливе. Та насправді — лише частина варта вашої уваги.
Тож як відрізнити істину від чуток? Як зберегти фокус і ментально не вигоріти? Розкладаємо по пунктах
Роботодавці, які придбавали за власні кошти новорічні подарунки для працівників та/або їхніх дітей, повинні їх правильно оподаткувати. У консультації наказ про видачу подарунків зразок, нарахування податку на прибуток, ПДВ, ПДФО, військового збору та ЄСВ
Маєте справу з рахунком-фактурою у внутрішніх операціях чи інвойсом у ЗЕД? Пам’ятайте, що не кожен рахунок має статус первинного документа, і не за кожним рахунком відбувається оплата. Які умови треба виконати, аби рахунок вважався первинним документом, бланк рахунку-фактури — у консультації
Бухгалтерські семінари та вебінари ― це можливість для бухгалтера швидко опанувати новації законодавства, дізнатися рішення для специфічних робочих ситуації, а також обмінятися досвідом в бухгалтерській спільноті. Які семінари для бухгалтерів невдовзі відбудуться ― в огляді