Виробляєте фірмові страви у ресторані з використанням алкоголю: чи потрібна ліцензія
Переглядів: 683
Поділитися у
Запитання
Чи потрібна ліцензія платнику, який здійснює діяльність у ресторанному господарстві та використовує для виробництва страв, кулінарних виробів алкогольні напої або додає такі напої у каву, чай, шоколад?
Суб’єкт господарювання ресторанного господарства при здійсненні роздрібної торгівлі продукцією власного виробництва (кулінарними виробами, борошняними кондитерськими і булочними виробами, кавою, чаєм або шоколадом) з доданням алкогольних напоїв не повинен отримувати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. За умови додержання технологічних режимів виробництва такої продукції, визначених нормативною документацією.
При цьому всі місця зберігання алкогольних напоїв, які використовуєте у виробництві такої продукції, повинні бути внесені до Єдиного реєстру місць зберігання.
Як проводяться перевірки Держпраці у воєнний час, чи є штрафи та за якими правилами діють перевіряльники? Із порадами експерта знатимете, як поводитися під час несподіваного інспекційного відвідування. Також розглянемо зміни у порядку проведення трудових перевірок у цьому році та повноваження інспектора під час перевірки
Щоб вдало почати рік, бухгалтеру варто пам’ятати про вчасну подачу звітності та планування часу. І помічником у цьому йому стане виробничий календар на січень 2026 та податковий календар на січень 2026
Експертус Головбух долучився до обговорень щодо розроблення та впровадження в Україні нової системи для ведення бухобліку. Про підсумки першого методологічного обговорення переходу українського бізнесу з російських систем (1С, BAS тощо) на сучасні ERP-системи читайте в статті