Виробляєте фірмові страви у ресторані з використанням алкоголю: чи потрібна ліцензія

666

Запитання

Чи потрібна ліцензія платнику, який здійснює діяльність у ресторанному господарстві та використовує для виробництва страв, кулінарних виробів алкогольні напої або додає такі напої у каву, чай, шоколад?

Відповідь

Суб’єкт господарювання ресторанного господарства при здійсненні роздрібної торгівлі продукцією власного виробництва (кулінарними виробами, борошняними кондитерськими і булочними виробами, кавою, чаєм або шоколадом) з доданням алкогольних напоїв не повинен отримувати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. За умови додержання технологічних режимів виробництва такої продукції, визначених нормативною документацією.

При цьому всі місця зберігання алкогольних напоїв, які використовуєте у виробництві такої продукції, повинні бути внесені до Єдиного реєстру місць зберігання.

За інформацією ДПС у Запорізькій області

додаток

👇 Святкова пропозиція

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як бізнес переходитиме з російських бухпрограм на сучасні ERP-системи: від стратегії до практики

Експертус Головбух долучився до обговорень щодо розроблення та впровадження в Україні нової системи для ведення бухобліку. Про підсумки першого методологічного обговорення переходу українського бізнесу з російських систем (1С, BAS тощо) на сучасні ERP-системи читайте в статті
78