Чи можна реалізовувати продукцію на ринках без застосовування РРО

424

Запитання

Чи може суб’єкт господарювання реалізовувати продукцію на ринках, ярмарках без застосовування реєстратора розрахункових операцій?

Відповідь

Які перевірки відновили з 2 червня та як тепер штрафуватимуть

Суб’єкти господарювання мають право вести розрахунки без застосування РРО/ПРРО з використанням розрахункових книжок і книг обліку розрахункових операцій під час роздрібної торгівлі на ринках і ярмарках, за винятком розташованих на їх території магазинів, кіосків, палаток, приміщень контейнерного типу (п. 3 Переліку, затвердженого постановою КМУ «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 23.08.2000 № 1336 (Постанова № 1336).

Граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів, у разі перевищення якого застосування РРО/ПРРО є обов’язковим, зокрема, для роздрібної торгівлі на ринках, ярмарках, — 500 тис. грн на один суб’єкт господарювання (п. 2 Постанови № 1336).

У разі перевищення граничного розміру розрахункових операцій суб’єкт господарювання зобов’язаний у місячний термін з дати такого перевищення зареєструвати та проводити розрахунки із застосовуванням РРО/ПРРО (п. 2 додатку до постанови КМУ «Про терміни переведення суб’єктів підприємницької діяльності на облік розрахункових операцій у готівковій та безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій» від 07.02.2001 № 121).

За інформацією Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух» на рік.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний чек 2023

У цьому огляді про те, як працюють електронні чеки та програмні реєстратори розрахункових операцій (пРРО), що є альтернативою звичайним касовим апаратам
11864

Касова книга: зразок заповнення

Касова книга – це документ, який має чіткі правила заповнення, за порушення яких можливий чималий штраф. Їх добре має знати касир, який веде та відповідає за касову книгу. Приклад заповнення касової книги, правила ведення паперової та електронної касової книги – у консультації
52532

ФОП на єдиному податку надає в оренду майно: чи потрібен РРО

Розбираємося, чи можуть платники єдиного податку другої та третьої груп не використовувати для отримання орендної плати в готівковій формі РРО, як відображати перехід отриманих коштів орендної плати зі статусу коштів ФОП у статус коштів доходів фізичної особи, отриманих від підприємницької діяльності
1779

Z-звіт: як сформувати

Z-звіт — це обов’язковий денний звіт касового апарату — як звичайного, так і програмного. Друкувати його чи ні, як, де і скільки зберігати, як часто формувати Z-звіт, електронний Z-звіт, особливості Z-звітів програмних РРО, відповідальність за порушення — в огляді
67416