Роботодавцям скасують порядок надання інформації про зайнятість

Скасують Порядок надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

pdfo_iz_grosh_komp.jpg

Оплата праці в умовах повітряних тривог і відключення світла

Спільний представницький орган профспілок оприлюднив для обговорення проєкт наказу Мінекономіки «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства соціальної політики України від 16 травня 2013 року № 271».

Мінекономіки пропонує скасувати Порядок надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, затверджений наказом Мінсоцполітики від 16.05.2013 № 271.

Зміни зумовлені тим, що Законом України від 21.09.2022 №2622-IX вилучили другу і третю частини статті 14 Закону України «Про зайнятість населення». А саме, скасували обов’язок роботодавців подавати до центрів зайнятості:

  • інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню;
  • розрахунок квоти для цих категорій громадян.

За інформацією СПО профспілок

 


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Держбюджет 2025

14 вересня 2024 року Уряд затвердив проект Держбюджету на наступний 2025 рік. Законопроект зареєстрували за № 12000. Це вже третій бюджет країни за час повномасштабного вторгнення рф з найбільшими видатками та дефіцитом бюджету за всю історію країни. Але Уряд запевняє, що бюджет є збалансованим. На які показники він спирається та що очікує українців в умовах воєнного стану в огляді
5

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19922

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
115871

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7497

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді