Порядок подання звіту ЄСВ

Страхувальники подають звіти з ЄСВ уже за новими формами. З’ясуємо особливості формування та подання таких звітів

Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (звіту з ЄСВ) оновлено наказом Мінфіну від 11.04.2016 № 441.

Із 1 липня 2016 року звітність ЄСВ за червень подається вже за новими формами. Однак особи, які не звітували за періоди до 2016 року, подають звіти з ЄСВ за старою формою, що діяла з 01.05.2015.

Порядок формування страхувальниками звіту ЄСВ

У нових звітах з ЄСВ на титульних аркушах форм № Д4, № Д5, № Д6 та № Д7 кількість аркушів однієї таблиці відтепер не зазначається.

Графи 17 і 18 таблиці 6 форми № Д4 заповнюється не зважаючи на черговість врахування виплат, адже розмір ЄСВ для всіх виплат уже однаковий.

За формування паперових звітів ЄСВ навпроти таблиць, які подаються, тепер потрібно ставити прочерк. У разі звітування в електронній формі поле навпроти таблиць, які подаються, не заповнюється.

Особливості подання звіту з ЄСВ для деяких категорій платників

Підприємці на єдиному податку, які є пенсіонерами за віком або мають інвалідність і, відповідно, отримують пенсію чи соцдопомогу, самостійно звітують один раз на рік до 10 лютого року, що настає за звітним. Для цього вони подають звіт ЄСВ за формою № Д5.

Мобілізовані приватні підприємці, які мають уповноважену особу, звітують через неї протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду. Тими мобілізованими підприємцями, які уповноваженої особи не мають, подання звіту з ЄСВ здійснюється самостійно впродовж 10 календарних днів після демобілізації.


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух"


Бухгалтерський вебінар

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді