Як заповнювати ПН на послуги за видами діяльності, не внесеними до ЄДРПОУ

Чи обов’язково у відомостях про підприємство в ЄДРПОУ зазначати усі коди КВЕД, за якими платник ПДВ складає податкові накладні на послуги?

Код послуги за ДКПП у податковій накладній є обов’язковим реквізитом (п. 201.1 Податкового кодексу України).

Платник податку, що постачає послуги, мусить нарахувати податкові зобов’язання за такою операцією, скласти і зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну, в якій зазначити код ДКПП незалежно від того, чи вніс відповідний код діяльності до ЄДРПОУ (лист ДФС від 25.05.2017 № 368/6/99-99-15-03-02-15/ІПК).

Як заповнювати ПН на послуги за видами діяльності, не внесеними до ЄДРПОУ
Наталія Товченикексперт з бухгалтерського обліку та оподаткування, Київ
► графа «Зведена податкова накладна» ► графа «Складена на операції, звільнені від оподаткування» ► графа «Не підлягає наданню отримувачу (покупцю) з причини» ► заголовна частина ПН ► дата складання ► порядковий номер ► постачальник (продавець) ► отримувач (покупець) ► таблична частина ПН ► підпис в ПН

Однак якщо платник ПДВ зазначатиме у податкових накладних коди послуг за видами діяльності, не внесені до ЄДРПОУ, за умови роботи системи моніторингу податкових накладних можливо, що йому доведеться подати до ДФС таблицю даних платника податків. Це, зокрема, передбачає Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджений постановою КМУ від 21.02.2017 № 117. До цієї таблиці платник вносить дані про:


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух"

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді