А ви ТОП-Бухгалтер — лікар, який вміє визначати хвороби підприємства?

UA RU
Роботи спрощують безліч процесів, які виконує бухгалтер наразі. Розвиток автоматизації неминучий, тож скоро деяких бухгалтерів замінять машини. Давайте порівняємо бухоблік із медициною, а бухгалтера — з лікарем. Так зможемо пояснити, хто залишиться у професії, а кого замінять електронні системи. Дізнайтеся, якого бухгалтера ніколи не замінять машини, і визначте свій рівень

Олексій Іванов, директор зі знань і розвитку облікової системи інтернет-бухгалтерії «Моя справа»


Кожен бухгалтер — трудолюб. Хтось із ранку до ночі потопає в рутині та помилках, які треба постійно виправляти. А хтось вивів свою майстерність на такий рівень, що його не зможе замінити жодна, навіть найрозумніша, машина. Порівняйте себе з типами бухгалтерів і зізнайтеся собі — чи готові назватися профі 80-го рівня

Фельдшер

Бухгалтер 80 lvl — лікар, який вміє визначати хвороби підприємстваЦе бухгалтер, який навчився стерпно вести облік і здавати звіти до податкової, фондів і статистики. Якщо проводити паралелі з медициною, бухгалтер цього першого ґатунку — це людина, яка навчилася вмикати рентгенівський апарат, ставити перед ним підприємство і робити рентгенівські знімки під назвою «облікові регістри». Але знімки в нього не завжди виходять якісними, тому він сам не може в них розібратися і постійно бореться з тими, хто теж їх читає.

Рентгенолог

Бухгалтер 80 lvl — лікар, який вміє визначати хвороби підприємстваТрапляється рідше. Бухгалтер, який піднявся на цей щабель, вміє вести облік так, що органи контролю не роблять йому серйозних зауважень. За формальними ознаками інспекція та аудитори не мають претензій до результатів його праці. Але і такий фахівець — не повноцінний бухгалтер. Він просто фіксує події, що відбулися, вміє робити чудові знімки, але не здатен пояснити причини хвороби підприємства і тим паче вилікувати його. Від ста рентгенівських знімків на день апендикс не відновиться.

Лікар загальної практики

Бухгалтер 80 lvl — лікар, який вміє визначати хвороби підприємстваЦе бухгалтер, який вибудовує систему обліку так, щоб вона стояла на варті інтересів підприємства. Аналітика на бухгалтерських рахунках дає інформацію, щоб ухвалювати управлінські рішення. Якщо власник хоче знати, на якій продукції заробляє, а на якій втрачає, він отримає таку інформацію оперативно й у повному обсязі. Тож такий бухгалтер — вже лікар, який вміє робити чіткі знімки, читати їх і визначати хвороби підприємства. А ще він вміє вмикати іншу апаратуру, виписувати пігулки, направляти до хірурга-директора і за допомогою цього «лікувати» хворе підприємство.

Бухгалтерові третього виду роботизація не страшна. Навпаки, делегуючи рутинні операції автоматизованим системам, він зможе більше часу приділяти архітектурі обліку.



зміст

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді