Статті за темою Аліменти

Аліменти: приклад розрахунку, облік та оподаткування
На роботі є працівник, із заробітної плати якого слід утримувати аліменти. Для бухгалтера це додатковий клопіт і чимало запитань. Мінімальні аліменти: як їх нарахувати та відобразити в обліку? Як проводять утримання аліментів? Врятуємо бухгалтера: все про аліменти із прикладом розрахунку та відображення аліментів в бухобліку
332291
Прожитковий мінімум у 2023 році
Прожитковий мінімум – це показник, який використовується у розрахунках різних соціальних виплат, наприклад пенсій, допомоги по безробіттю, аліментів. Його використовують також і в оподаткуванні. Все, що варто знати про прожитковий мінімум у 2023 році – у цьому огляді
130123
Відповіді для бухгалтера на будь-які запитання працівника
Наші есперти знайшли рішення для бухгалтерів на щоденні запитання працівників. Новий сервіс «Допомагатор» економить час бухгалтера. Він знає, що відповісти працівнику, та як зекономити ваш робочий час.
1343
Звіт про здійснені відрахування та виплати додаток 9
На роботі є працівник, із заробітної плати якого потрібно утримувати аліменти. Окрім інших клопотів, бухгалтер щомісячно має подавати по ньому звіт про здійсненні відрахування та виплати аліментів. У статті алгоритм заповнення звіту про здійснені відрахування та виплати, а також зразок заповнення.
97604
Розмір аліментів менше мінімального: що робити
Відповідно до виконавчого листа із працівника слід утримувати аліменти у розмірі ¼ доходу. Однак розрахована сума менша за мінімальний розмір аліментів. Виконавча служба вимагає, аби із доходу працівника утримували аліменти у мінімальному розмірі. Чи правомірні такі вимоги держвиконавця?
13706
Чи обов’язково підприємству стягувати аліменти за минулі періоди згідно з виконавчим листом, та як це зробити
На підприємство прийшов виконавчий лист, згідно з яким потрібно стягнути аліменти також за минулі періоди. Працівник перераховував аліменти до цього часу самостійно.
1530
Утримуємо та відображаємо в обліку аліменти
На роботу прийняли працівника, із заробітної плати якого потрібно утримувати аліменти. Для бухгалтера це додатковий клопіт і чимало запитань. Як відобразити аліменти в обліку? Чи підлягають суми аліментів індексації? У які строки утримувати і перераховувати аліменти? Чи всі доходи слід враховувати під час визначення суми аліментів? Врятуємо бухгалтера: все пояснимо та порахуємо.
2444
Порядок стягнення аліментів
Законотворці вдосконалили порядок стягнення аліментів. Про те, як змінився мінімальний розмір аліментів, хто є їх власниками та як змінили процедуру розгляду справ про аліменти — у статті.
2920
Iндексація аліментів у фіксованій сумі
Із червня цього року до переліку доходів, які підлягають індексації, включено й аліменти, призначені судом у фіксованій сумі. А як така індексація має відбуватися, довідалися лише в листопаді з урядової постанови. Справа залишилася за малим — збагнути механізм індексації аліментів
14741