Правління НБУ прийняло рішення залишити облікову ставку незмінною на рівні 17,0% річних.
Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності
Таке рішення прийнято з урахуванням оновленого макроекономічного прогнозу та оцінки ризиків. При цьому Правління НБУ вважає, що поточні монетарні умови є достатньо жорсткими, щоб знизити інфляцію у середньостроковій перспективі.
У разі посилення фундаментальних інфляційних ризиків, НБУ може продовжити підвищення облікової ставки для повернення інфляції до встановлених середньострокових цілей.
Відповідне рішення затверджене Рішенням Правління НБУ від 12.04.2018 №204-рш «Про розмір облікової ставки».
Інвентаризація на підприємстві: чому вона важлива, як правильно підготуватися, хто відповідає за її проведення. Розглядаємо особливості річної інвентаризації, строки та процедуру, а також як скласти наказ
Облікова ставка НБУ — монетарний інструмент, за яким НБУ встановлює для суб'єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених та розміщених грошових ресурсів. Із 25.07.2025 розмір облікової ставки НБУ залишився на рівні 15,5% річних
Облікова політика підприємства — це документ, у якому ви закріплюєте свій підхід до ведення бухобліку та складання фінансової звітності. Якщо нормативні акти передбачають варіанти — обираєте один. Якщо варіантів немає — фіксуєте власний обліковий підхід до окремих операцій.
У разі спорів із податковою облікова політика може стати вашим аргументом у суді. Тож підходьте до її розробки стратегічно: формуйте правила, дотримуйтеся їх на практиці — і матимете додатковий захист у разі перевірок або претензій
Роботодавці часто стикаються з перевірками ТЦК. Однак які порушення можуть коштувати підприємству десятки тисяч гривень? Як уникнути штрафів? У статті розбираємо, хто несе відповідальність, коли можливі перевірки без попередження та чи підсумовують штрафи за кожне порушення
Одне з віянь сьогоднішнього часу – спрощення та передача несуттєвих для підприємства, закладу, установи процесів іншим, більш професійним у цьому виконавцям. Кейтеринг – що це, навіщо він потрібен та як вести облік кейтерингу