Який розмір добровільного пенсійного внеску з 1 квітня 2024 року

ПФУ назвав розмір добровільного пенсійного внеску для включення повного місяця до страхового стажу

Який розмір добровільного пенсійного внеску з 1 квітня 2024 року

З 1 квітня 2024 року мінімальна заробітна плата (МЗП) становитиме 8 000 грн (Закон України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» від 09.11.2023 № 3460-IX).

Відповідно зміняться і розміри виплат та внесків, які базуються на цій величині. Зокрема, з 1 квітня зміниться розмір мінімального страхового внеску, що визначається як 22% розміру МЗП.

Щоб до страхового стажу зарахували один повний місяць, сума добровільного внеску повинна бути не меншою від розміру мінімального страхового внеску.

Тобто, щоб з квітня 2024 року до страхового стажу зарахували один повний місяць, потрібно сплатити не менше 1 760 грн (22% × 8 000 грн).

За інформацією ПФУ

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Табель обліку робочого часу на 2024 рік

Про те, як відобразити лікарняні в табелі обліку робочого часу, щорічну відпустку і декретну відпустку, а також про особливості складання табелю та планування робочого часу у воєнний час – у консультації. Скачайте шаблон і зразок табеля обліку робочого часу 2024
167644

Відпустка за власний рахунок: зразок заяви, правила надання

У консультації про те, що таке відпустка без збереження заробітної плати, які правила її надання, на розрахунок яких виплат вона в майбутньому впливає. Наш експерт підготував для вас добірку зразків, які ви зможете скачати: зразок заяви на відпустку за власний рахунок, зразок наказу на відпустку за власний рахунок, приклад заяви на відпустку за власний рахунок під час воєнного стану
412525

Допомога на лікування працівника підприємства

Роботодавець має право надати своїм працівникам матеріальну допомогу на лікування чи оплатити їх медичне обслуговування. При цьому не сплачувати податків із таких сум. З'ясуємо, якими можуть бути пільгові варіанти надання такої допомоги. Коли матеріальну допомогу на лікування не оподатковують? Як оформити надання матеріальної допомоги на лікування?
21298

Розрахунок відпускних: як провести

Розбираємо, як правильно провести розрахунок відпускних у 2024 році. Як розрахувати середню зарплату з урахуванням премій, як на розрахунок відпускних впливає воєнний стан. Теорія закріплена прикладами розрахунку відпускних у різних ситуаціях
1136528

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді