Оплата товарів за рахунок бюджетних коштів: коли відображати податковий кредит

Якщо товари оплачують за рахунок бюджетних коштів, у постачальника датою виникнення податкових зобов’язань є дата зарахування таких коштів на його банківський рахунок.

Оплата товарів за рахунок бюджетних коштів: коли відображати податковий кредит

Податкову накладну (ПН), складену на таку операцію на дату відвантаження товарів, вважають складеною з порушенням. Як наслідок, така ПН може бути підставою для формування податкового кредиту покупцем — бюджетною установою.

Тобто, у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів, дата виникнення права на податковий кредит у платника ПДВ-покупця визначена не можна визначити раніше дати оплати такого товару (п. 187.7, 198.2, 201.1, 201.10 Податкового кодексу України).

За матеріалами ГУ ДПС у Запорізькій області


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий кредит з ПДВ 2024: відображаємо в обліку

Податковий кредит з ПДВ завжди був об’єктом прискіпливої уваги з боку податківців, так як впливає на обсяг податку сплаченого до бюджету. Сьогодні в консультації про право на податковий кредит з ПДВ, правила його обліку, податковий кредит з ПДВ проводки і приклади
160598

Ризики невизнання податкового кредиту

Первинні документи від постачальника надходять із запізненням у наступному звітному періоді. Причому виникає невідповідність між датами проведення податкових накладних та акта надання послуг. З’ясуємо, чи існують у такому разі ризики невизнання витрат та податкового кредиту з ПДВ
1181

Податковий борг: чим ризикує покупець, постачальник якого його має

Постачальник має податковий борг , за даними податківців, і його майно перебуває у податковій заставі. Розглянемо, чи зашкодять підприємству-покупцеві тимчасові фінансові проблеми постачальника.
2582

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді