ФОП-єдинник є платником аліментів: як визначають суму аліментів

Утримали аліменти — відзвітуйте двічі

Суму заборгованості зі сплати аліментів, що присудили як частину від заробітку (доходу), визначає виконавець відповідно до статті 195 Сімейного кодексу України.

Звіт про здійснені відрахування та виплати додаток 9

ФОП-єдинник є платником аліментів: як визначають суму аліментів

Заборгованість платника аліментів, який є ФОП і перебуває на спрощеній системі оподаткування, визначають виходячи із середньої заробітної плати працівника для цієї місцевості.

Спори щодо розміру заборгованості із сплати аліментів вирішує суд за заявою зацікавленої особи.

Лист Мін’юсту від 11.09.2019 № 33737


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Аліменти: приклад розрахунку, облік та оподаткування

На роботі є працівник, із заробітної плати якого слід утримувати аліменти. Для бухгалтера це додатковий клопіт і чимало запитань. Мінімальні аліменти: як їх нарахувати та відобразити в обліку? Як проводять утримання аліментів? Врятуємо бухгалтера: все про аліменти із прикладом розрахунку та відображення аліментів в бухобліку
336932

Прожитковий мінімум у 2023 році

Прожитковий мінімум – це показник, який використовується у розрахунках різних соціальних виплат, наприклад пенсій, допомоги по безробіттю, аліментів. Його використовують також і в оподаткуванні. Все, що варто знати про прожитковий мінімум у 2023 році – у цьому огляді
138092

Відповіді для бухгалтера на будь-які запитання працівника

Наші есперти знайшли рішення для бухгалтерів на щоденні запитання працівників. Новий сервіс «Допомагатор» економить час бухгалтера. Він знає, що відповісти працівнику, та як зекономити ваш робочий час.
1572

Звіт про здійснені відрахування та виплати додаток 9

На роботі є працівник, із заробітної плати якого потрібно утримувати аліменти. Окрім інших клопотів, бухгалтер щомісячно має подавати по ньому звіт про здійсненні відрахування та виплати аліментів. У статті алгоритм заповнення звіту про здійснені відрахування та виплати, а також зразок заповнення.
104228

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді