Інспекційні відвідування проведуть у СГ, будівництві, транспортній та кур’єрській діяльності

СТУК, СТУК — ДЕРЖПРАЦІ НА ПОРОЗІ З НОВИМ ПОРЯДКОМ ПЕРЕВІРОК

На виконання доручення Прем’єр-міністра Держпраці вже провела перший етап заходів з виведення з тіні ринку праці. Зокрема, з 20 по 31 січня пройшла інформаційна кампанія. 600 інспекторів праці відвідали та провели роз’яснювальну роботу більше 180 тис. роботодавців у сфері торгівлі, при цьому до візитів долучалися ПФУ, ДПС, ДСЗ, місцеве самоврядування.

Інспекційні відвідування проведуть у СГ, будівництві, транспортній та кур’єрській діяльності

Другий етап — з 10 по 21 лютого — це інспекційна кампанія. Інспектори перевірятимуть роботодавців, що мають потенційно незадекларованих 4 і більше осіб. Для проведення такої роботи Держпраці планує збільшити кількість інспекторів. Зокрема, відповідне навчання пройдуть 1200 інспекторів, які наразы відповідають лише за безпеку праці.

Разом з тим, вже розробили спеціальний мобільний додаток, яким можна користуватися при перевірках і в яких є повна інформація про суб’єкта господарювання. Також різні органи зможуть ефективніше обмінюватися інформацією за допомогою цього додатка.

У цілому 2020 року інформаційні та інспекційні кампанії проведуть у галузі сільського господарства, будівництва, транспорту та кур'єрської діяльності.

За інформацією Урядового порталу


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Звільнення в декретній відпустці

Звільнення в декретній відпустці: чи можна провести? Якщо можна, то які виплати потрібно здійснити? У статті знайдете відповіді на ці запитання
98917

Перевірки Держпраці 2024

Як проводяться перевірки Держпраці у воєнний час, чи є штрафи та за якими правилами діють перевіряльники? Із порадами експерта знатимете, як поводитися під час несподіваного інспекційного відвідування. Також розглянемо зміни у порядку проведення трудових перевірок у цьому році та повноваження інспектора під час перевірки
42019

Перевірки Держпраці 2020

Серед перевірок держорганів часто найбільше занепокоєння у бізнесу викликає навіть не ДПС, а Держпраці. Штрафи значні, а роботодавці все одно часто приховують трудові відносини із працівниками. Підготуватися до перевірки рекомендуємо навіть тим, хто впевнений, що трудового законодавства він не порушив. Нещодавно змінився не лише порядок, за яким контролери інспектують підприємства, а й розміри штрафів.
28570

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді