З 22 червня почнуться масові перевірки закладів громадського харчування за дотримання карантину

UA RU

Блок під заголовком новини 1 Підписуйтесь на Telegram-канал Головбух. Новини! Тут про зміни без спаму



З 22 червня почнуться масові перевірки закладів громадського харчування за дотримання карантину

«В країні спостерігається тенденція до зростання кількості хворих на COVID-19. Другу добу, на жаль, фіксуємо близько тисячі нових випадків щодня, і це — результат низької соціальної відповідальності як з боку громадян, так і з боку комерційних та інших підприємств.

Тож необхідно терміново провести коригування протиепідемічних заходів у бік посилення контролю. Прошу та закликаю дотримуватись соціальної дистанції та маскового режиму в громадських місцях. Особливу увагу прошу звернути на роботу та дотримання закладами громадського харчування встановлених на час подолання пандемії норм.

Як бачимо, відновлення роботи закладів громадського харчування подекуди призвело до порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог в частині проведення масових заходів. Тому вважаю, що необхідні масові перевірки; щонайменше 10 000 перевірок Держпродспоживслужбою за дотриманням закладами громадського харчування норм мають бути здійснені вже наступного тижня.

Також певна небезпека існує для користувачів транспорту — уважність та дотримання рекомендацій МОЗ в усіх без винятку громадських місцях та установах вкрай важлива. В іншому випадку на нас чекатиме ще більша кількість захворювань, а отже, посилення обмежень», — зазначив Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій, перший заступник голови Державної комісії ТЕБ та НС на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


За результатами засідання Комісії контролюючі органи мають отримати відповідні доручення. Зокрема Укртрансбезпеці, Держпродспоживслужбі, Національній поліції буде доручено:

  • посилити нагляд за дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних норм;
  • забезпечити здійснення заходів державного контролю за дотриманням об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринками, закладами громадського харчування правил встановлених МОЗ;

посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм при перевезенні пасажирів міським транспортом, а також приміським залізничним транспортом та автотранспортом приміського й міжобласного сполучення.

За інформацією Мінрегіону

додаток


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Семінари та вебінари для бухгалтерів 2025: що обрати?

Бухгалтерські семінари та вебінари ― це можливість для бухгалтера швидко опанувати новації законодавства, дізнатися рішення для специфічних робочих ситуації, а також обмінятися досвідом в бухгалтерській спільноті. Які семінари для бухгалтерів невдовзі відбудуться ― в огляді
31709

Доплата до мінімальної заробітної плати 2025: що входить, коли нараховують та приклади розрахунку

Мінімальна зарплата — це важливий показник у роботі бухгалтера. Від її розміру залежать виплати працівникам, а працівникам із низькою зарплатою потрібно провести доплату до розміру мінімалки. Коли та як це правильно зробити, як враховувати місячні, квартальні, річні премії, суми індексації та оплати роботи у нічний час, інші виплати, — розглянемо на прикладах
239851

ФОП на загальній системі 2025: умови перебування та податки

Розповімо про особливості перебування ФОП на загальній системі оподаткування у 2025 році: облік доходів і витрат, про книгу обліку, перехідні витрати між ІII та IV кварталом, графік обов’язкових платежів (ЄСВ, ПДФО, військовий збір). Чи варто переходити на загальну систему у 2025 році? Відповіді — в огляді
718927

Медзаклад отримав кошти від НСЗУ: відображаємо у бухгалтерському обліку

У цьому огляді експерт підкаже, як можна використовувати кошти від НСЗУ без ризику втрати неприбуткового статусу. А готові проведення допоможуть швидко показати такі кошти в бухгалтерському обліку
36492

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді