Затверджено Вимоги до повних технологічних циклів виробництва коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією, відповідно до яких кожен суб’єкт господарювання — виробник повинен мати:
- право користування приміщеннями та обладнанням для виробництва спирту коньячного (плодового), коньяку та (або) алкогольних напоїв за коньячною технологією;
- спеціально обладнані приміщення (цехи) для виробництва спирту коньячного (плодового), його витримки, виробництва коньяку та (або) алкогольних напоїв за коньячною технологією;
- кваліфікованих фахівців із коньячного виробництва;
- акредитовану лабораторію за місцем виробництва коньяку та (або) алкогольних напоїв за коньячною технологією, з оснащенням необхідним діючим обладнанням та приладами;
- спеціальну нормативну та технологічну документацію з виробництва коньяку та (або) алкогольних напоїв за коньячною технологією;
- технологічне обладнання для дистиляції виноматеріалів на коньячний спирт та інших дистилятів з виноградної (та іншої) сировини;
- ліцензію на виробництво спирту коньячного (плодового);
- технологічну тару для витримки спиртів;
- приміщення з умовами для тривалого технологічного процесу витримки та дозрівання коньячного (плодового) спирту в технологічній тарі;
- умови для здійснення технологічних операцій купажування, технологічної обробки, фільтрації купажу, розливу в пляшки готової продукції та приміщення для її зберігання.