Уряд врегулював питання мінімальних роздрібних цін на окремі види виноробної продукції.
Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко зазначив, що наразі на ринку відбувається маніпуляція назвами продукції і цінами, коли імпортований НАПІЙ на основі вина (а НАПІЙ — це продукт нижчої якості ніж ігристе вино) продають за ціною як ігристе ВИНО (а якість ВИНА незрівнянно вища). У такій ситуації українські виробники якісних ігристих ВИН опиняються в неконкурентній ситуації, а українські споживачі, введені в оману, купують неякісний імпортований напій замість справжнього ігристого вина.
ЯК ЗАПОВНЮВАТИ АКЦИЗНІ НАКЛАДНІ З 27.01.2021⏩

Прийнята постанова усуває усі ці маніпулятивні різночитання та врегульовує питання «ціна має дорівнювати якості».
Так, постановою підвищили мінімальну роздрібну ціну на українські вина ігристі та вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані) з 89 до 109 грн за пляшку 0,7-0,75 літра (+ 20 гривень). А також привели у відповідність до Податкового кодексу України опис цих виробів та їх коди згідно з УКТ ЗЕД.
За інформацією Мінекономіки
Cума податків, які сплачує аграрій, не має бути меншою за мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ). Як розрахувати МПЗ та чи зросте податкове навантаження — у консультації
У статті — поради, як оформити та оподаткувати виплату дивідендів членам фермерського господарства, хто має нарахувати та сплатити ЄСВ, а також чи діє ЄСВ-пільга в 2025 році. Приклад бухгалтерських проведень і зразок протоколу на виплату дивідендів стануть у пригоді
Підприємства агросектора можуть отримати критичний статус, що дає змогу бронювати працівників. Зберіть документи та зверніться до Мінагрополітики чи обласної держадміністрації залежно від того, які критерії виконуєте. Якщо отримали критичність, переходьте до бронювання на Порталі Дія. Експерт пояснив, як не втратити можливість забронювати працівників
Обліковий лист тракториста-машиніста — підстава, щоб показати в бухобліку обсяг виконаних робіт, списання пального на виробничі витрати, а також нарахування оплати праці. Підкажемо, як його складати, й наведемо зразок
Аби виконати весняно-польові роботи вчасно та якісно, треба підготувати техніку, придбати посівний матеріал і доб¬рива, організувати персонал. Тримайте добірку прикладів, які допоможуть облікувати витрати на посівну кампанію