Дозволять змінювати рахунок, зазначений у раніше поданій заяві на відшкодування ПДВ

На сайті ДПС оприлюднили проєкт наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 03 березня 2017 року № 326»

бюджетне відшкодування ПДВ

Як підготуватися до тривалої відсутності світла, тепла та води

Зміни вносять до Порядку інформаційної взаємодії Міністерства фінансів України з Державною фіскальною службою України та Державною казначейською службою України в процесі формування Реєстру заяв про повернення сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 03.03.2017 № 326 (далі — наказ № 326; Порядок).

Мета змін — привести Порядок у відповідність до норм:

  • Податкового кодексу України з урахуванням змін, внесених Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» від 12.01.2023 № 2888-ІХ;
  • Порядку ведення Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від 25.01.2017 № 26.

Крім того, зміни передбачені до розділу ІІІ Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 28.01.2016 № 21. Додають інформацію щодо надання можливості змінювати поточний рахунок платника, зазначений у раніше поданій заяві про повернення суми бюджетного відшкодування, на який платник виявив бажання отримати бюджетне відшкодування.

Технічними правками до наказу № 326 замінюють:

  • поняття «поточний рахунок» поняттям «рахунок у банку або небанківському надавачу платіжних послуг»;
  • слова «Державна фіскальна служба» в усіх відмінках словами «Державна податкова служба» у відповідних відмінках;
  • слова «ДФС», «Про електронний цифровий підпис», «щодо електронного цифрового підпису» словами «ДПС», «Про електронні довірчі послуги», «щодо електронних довірчих послуг» відповідно.

За інформацією ДПС

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21725

Розрахунок коригування до податкової накладної

У консультації про розрахунок коригування до податкової накладної та причини коригувань, які податкова визначила для його складання. Наведемо умовні коди в розрахунку коригування, їхнє призначення та приклади складання розрахунків коригування з різними кодами («101», «102», «103», «104» і «301»)
455052

Податкова накладна

Обов’язок платників ПДВ вчасно реєструвати податкові накладні під час воєнного стану й надалі діє, попри всі перебої з електропостачанням. З актуальною формою податкової накладної та особливостями її складання допоможе ознайомитися роз’яснення експерта. У консультації знайдете зразки заповнення податкової накладної для типових ситуацій
312443

Календар бухгалтера 2024: травень

Цьогоріч травень також не святковий – через війну травневих свят немає. Однак розібратися й розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу – все одно потрібно. Допоможе вам у цьому виробничий календар на травень 2024, а сплатити податки – податковий календар на травень 2024. Вчасно подати податкову, фінансову та статистичну звітність допоможе бухгалтерський календар на травень 2024
28108

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді