Нотаріусам повернуть доступ до державних реєстрів

За декілька тижнів нотаріусам відновлять доступ до державних реєстрів, зокрема до ДРРП та ЄДР.

Нотаріусам повернуть доступ до державних реєстрів

05.04.2022 відбулася робоча онлайн-зустріч Ради Нотаріальної палати України, президента НПУ Володимира Марченка із Міністром юстиції України Денисом Малюською.

За результатами обговорення готують заходи та нормативно-правові акти щоб максимально оперативного (за декілька тижнів) відновити доступ нотаріусам до державних реєстрів, в тому числі ДРРП та ЄДР, з урахуванням особливостей, спрямованих на посилення захисту права власності на нерухомість та бізнес, враховуючи об’єктивну ситуацію із активними бойовими діями у конкретних регіонах.

Гостре питання щодо цензу за стажем роботи – знято.

Нотаріат поетапно та з урахуванням територіальних особливостей адаптовується до повноцінної роботи в умовах війни, що вкрай необхідно громадянам, бізнесу та економіці держави.

За інформацією НПУ


Шановні бухгалтери, редакція «Головбух» працює для вас і у воєнний час. Відновили випуск електронних продуктів. Наша з вами головна мета — підтримати український бізнес у цей важкий час і зробити все від нас залежне задля спільної Перемоги. Передплачуйте ваші електронні журнали з вагомою знижкою у розмірі 50% на 6 місяців: Головбух, Головбух Агро, Головбух Медицина, а також експертно-правову систему "Експертус Головбух". Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі питання і під час воєнного стану, і після нашої Перемоги.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Будьмо на зв’язку щодня!


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Оподаткування доходів фізосіб від продажу майна

Час від часу у фізосіб виникає потреба у продажі квартир, будинків, земельних ділянок, автомобілів та іншого майна. Як оподатковуються такі продажі, чи завжди треба подавати податкову декларацію – відповіді на ці питання та приклади заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи у результаті продажу нерухомого та рухомого майна знайдете у консультації
118

Транспортний податок: хто, коли, скільки

Готуйтеся платити транспортний податок, якщо ви вважаєте, що автомобіль повинен втілювати перевагу високих технологій, а розкіш і комфорт ніколи не бувають зайвими. І це правило, яке встановлює нам держава. У консультації про правила нарахування транспортного податку в Україні
66760

Розмитнення авто 2024

У консультації розглянемо правила розмитнення авто, нове в розмитненні автомобілів, а також розмитнення електромобілів
160690

Продаж земельної ділянки 2024

Земля – цінний та вічний актив. Водночас це досить специфічний об’єкт у бухгалтерському обліку. Сьогодні в консультації — продаж земельної ділянки в умовах поетапного зняття мораторію на продаж землі та воєнного стану, про договори купівлі-продажу земельної ділянки, а також оподаткування продажу земельної ділянки та його облік
50934

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді