З 1 серпня відновили строки надання податківцями ІПК

З 1 серпня 2023 року набрали чинності зміни, передбачені Законом України від 30.06.2023 № 3219-IX

image45

ІПК: як отримати та чи захистить

З 01.08.2023, зокрема, до Податкового кодексу України (ПУ) внесені зміни щодо відновлення строків, встановлених ПК, для платників податків та контролюючих органів.

Зокрема, виключили пункт 102.9 ПК, відповідно до якого на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану, що вводиться в Україні, зупинявся перебіг строків, визначених ПК, іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладений на органи контролю, крім випадків, передбачених ПК.

Також визначили, що підпункт 69.9 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПК, який встановлював окремі особливості зупинення перебігу строків, діяв до 01.08.2023.

Тож, з 01.08.2023 для платників та податківців відновили перебіг строків, що визначає податкове та інше законодавство, контроль за дотриманням якого здійснює ДПС.

Йдеться, зокрема, про строки:

За інформацією ДПС по роботі з ВПП

Безплатний вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Валютне регулювання

Валютний нагляд з боку банків за операціям в іноземній валюті – це той інструмент, який накладає певні обмеження у зовнішньоекономічній діяльності та валютних операціях. Це може стосуватися не лише підприємств і підприємців, але й звичайних фізосіб. Якими є ці нюанси для 2024 року розповімо в огляді
67707

Перевірки агропідприємств 2024: до чого готуватись

Під час війни перелік перевірок скоротився, але їх не припинили остаточно. Законотворці поступово скасовують заборони. Експерт підкаже, на які перевірки чекати цьогоріч аграріям. Розглянемо, які перевірки можуть проводити ДПС, ПФУ, Держпраці та Держпродспоживслужба
732

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді