Оскарження результатів податкової перевірки

UA RU
Автор
бухгалтер-експерт, кандидат економічних наук, м. Чернігів
Як правило, документальні податкові перевірки закінчуються складанням акта, так як порушення завжди знаходяться. Оскаржувати можна. І тут є декілька варіантів – заперечення на акт перевірки, адміністративне оскарження й судове оскарження. Доцільно починати з першого.

⚡️ РОЗГЛЯД МАТЕРІАЛІВ ПЕРЕВІРОК — З’ЯВИВСЯ НОВИЙ ГРАВЕЦЬ

Оформлюємо заперечення до акта податкової перевірки. Якщо підприємство не погоджується із фактами і висновками, що записали в акті податкової перевірки, воно може подати до органу ДПС заперечення щодо акта загалом або його окремих положень (п. 86.7 Податкового кодексу України; ПК). Це правило діє стосовно актів, складених за результатами як виїзних, так і невиїзних камеральних перевірок. На те, щоб сформувати свої зауваження та зібрати необхідні документи, є чітко визначений строк – 10 робочих днів (заперечення на акт повторної перевірки через уже подане заперечення – 5 робочих днів, пп. 78.1.5 ПКУ).

Загальний порядок розгляду заперечень до акту перевірки

Оскарження результатів податкової перевірки

СКАЧАТИ

Вкладіться у цей термін, адже якщо не встигнете, то отримаєте податкове повідомлення-рішення (ППР), у якому має бути й коротко викладена суть порушення. На його сплату – теж 10 робочих днів. У такому разі читайте про Порядок оскарження ППР.

Коли завершать адміністративне оскарження

Оскарження результатів податкової перевірки

СКАЧАТИ

Що може вирішити ДПС вищого рівня за розглядом скарги

Оскарження результатів податкової перевірки

СКАЧАТИ

Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух"

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді