Які підзвітні суми коштів/електронних грошей відображати в додатку 4ДФ

Податківці пояснили, яку суму коштів/електронних грошей відображають в додатку 4ДФ до Розрахунку: всю суму коштів/електронних грошей, що видані на відрядження або під звіт, чи тільки суму, не повернуту своєчасно

image78 

Заробітна плата і аванс: поради експерта + розрахункові приклади

Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску затвердив Мінфін наказом від 13.01.2015 № 4 (далі — Порядок, Розрахунок). Довідник ознак доходів фізосіб наведений у додатку 2 до Порядку.

Кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт, у тому числі надміру витрачені та не повернуті у встановлені строки відображають у додатку 4ДФ до Розрахунку за ознакою доходу «118».

До складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу включають суму надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт та не повернутих у встановлені строки, розмір якої обчислюють відповідно до пункту 170.9 Податкового кодексу України; далі — ПК (пп. 164.2.11 ПК).

Не включають до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт і розраховані згідно із пунктом 170.9 ПК (пп. 165.1.11 ПК).

Порядок оподаткування суми надміру витрачених коштів/електронних грошей, отриманих платником податку на відрядження або під звіт, не повернутої у встановлений строк визначили норми пункту 170.9 ПК.

У додатку 4ДФ до Розрахунку за ознакою доходу «118» відображають суму коштів/електронних грошей, отриманих платником на відрядження або під звіт, які надміру витрачені та не повернуті в установлені строки.

За інформацією ДПС у Черкаській області

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21692

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2701

Форма № 4-ПН

Хто і коли повинен подавати Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», актуальний бланк і зразок форми № 4-ПН — у статті
7873

Які податки сплачують резиденти Дія Сіті

У консультації розглянемо вимоги до резидентів Дія Сіті, які суб’єкти господарювання можуть бути резидентом Дія Сіті, які пільги з оподаткування для резидентів Дія Сіті, умови застосування зниженої ставки ПДФО до доходу найманих працівників
33435

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді