Куди подавати Таблицю даних платника ПДВ після зміни місцезнаходження, пов’язаного зі зміною ДПС

У разі зміни місцезнаходження (місця проживання), пов’язаного зі зміною податкового органу, Таблицю подавайте до ДПС за основним місцем обліку

Куди подавати Таблицю даних платника ПДВ після зміни місцезнаходження, пов’язаного зі зміною ДПС

У декларації з ПДВ — від’ємне значення: чи можна отримати бюджетне відшкодування

Подання Таблиці даних платника ПДВ передбачили Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, що затвердив Кабмін постановою від 11.12.2019 № 1165.

У разі проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження або місця проживання платника, внаслідок якої змінюється контролюючий орган, в якому на обліку перебуває платник, а також у разі зміни податкової адреси платника, контролери за попереднім та новим місцезнаходженням (місцем проживання) платника проводять процедури зняття з обліку/взяття на облік такого платника відповідно.

Процедури зміни податкового органу за основним місцем обліку платника, у разі зміни місцезнаходження або місця проживання платника, визначили розділом X Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 № 1588.

Переводять платників на обслуговування з одного податкового органу до іншого (взяття на облік/зняття з обліку) протягом місяця після отримання відомостей про зміну місцезнаходження платника.

Дані про взяття на облік платника, відомості щодо якого містяться в ЄДР, передають до ЄДР у день взяття на облік у податковому органі за новим місцезнаходженням із зазначенням:

  • дати та номера запису про взяття на облік;
  • назви та ідентифікаційного коду податкового органу, в якому платника взяли на облік.

Також інформацію щодо місця обліку платника можете переглянути в Електронному кабінеті.

За інформацією ДПС у Запорізькій області

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21706

Розрахунок коригування до податкової накладної

У консультації про розрахунок коригування до податкової накладної та причини коригувань, які податкова визначила для його складання. Наведемо умовні коди в розрахунку коригування, їхнє призначення та приклади складання розрахунків коригування з різними кодами («101», «102», «103», «104» і «301»)
453130

Податкова накладна

Обов’язок платників ПДВ вчасно реєструвати податкові накладні під час воєнного стану й надалі діє, попри всі перебої з електропостачанням. З актуальною формою податкової накладної та особливостями її складання допоможе ознайомитися роз’яснення експерта. У консультації знайдете зразки заповнення податкової накладної для типових ситуацій
312334

Календар бухгалтера 2024: травень

Цьогоріч травень також не святковий – через війну травневих свят немає. Однак розібратися й розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу – все одно потрібно. Допоможе вам у цьому виробничий календар на травень 2024, а сплатити податки – податковий календар на травень 2024. Вчасно подати податкову, фінансову та статистичну звітність допоможе бухгалтерський календар на травень 2024
28087

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді