Як знайти свого державного виконавця: роз’яснення Мінюсту

Якщо отримали повідомлення про накладення арешту на банківські рахунки, — контакти виконавця або відділу Державної виконавчої служби знайдете у повідомленні. Передусім слід звертатися за вказаними контактами

🎓 Податкові перевірки: практикум від Вищої школи Головбуха

Нагадуємо, що стягувач може обрати до кого звернутися з виконавчим документом для примусового виконання рішення: до державного або приватного виконавця.

Зверніться безпосередньо до державного або приватного виконавця, якщо у вас виникли запитання щодо:

  • автоматичного арешту коштів боржників;
  • умов користування арештованими рахунками;
  • визначення поточного рахунку фізособи-боржника у банку для здійснення видаткових операцій;
  • зняття арешту з банківських рахунків.

Кожен випадок є унікальним, а отже відповіді на низку запитань вам зможе надати тільки виконавець, який веде справу.

Як знайти актуальні контакти державного виконавця? Розглянемо варіант пошуку на прикладі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ):

  • зайдіть на вебсайт Мінюсту та перейдіть на вкладку «Вебсайти міжрегіональних управлінь юстиції» (там знайдете перелік міжрегіональних управлінь Мін’юсту);
  • оберіть міжрегіональне управління, до сфери управління якого відноситься ваша область, та перейдіть на його вебсайт;
  • зверху на головній сторінці міжрегіонального управління у вкладці  «Про управління» оберіть «Структура управління»;
  • перейдіть на вкладку «Територіальні відділи та контори» та оберіть «Територіальні відділи державної виконавчої служби».
  • знайдіть необхідний відділ ДВС (наприклад, у місті Києві) та зв’яжіться з відповідальними особами за вказаними контактами.

Також ви можете звернутися за єдиним номером телефону «гарячої лінії» органів державної виконавчої служби: 0 800 356 917.

До функцій call-центру належать невідкладне вирішення порушених заявниками питань, які не потребують додаткового вивчення, або ж надання відомостей, які містяться в автоматизованій системі виконавчого провадження (надання реквізитів рахунків, контактних даних органів ДВС, суми заборгованості, підстав накладення арешту тощо).

Телефонна гаряча лінія працює на прийом та розгляд звернень виключно у телефонному режимі.

За інформацією Мінюсту


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д вже зареєстрували на сайті ВРУ. Розглянемо, що ці зміни означають для платників податків
318

«Чорний» список ДПС: хто потрапить

Податкова готує «чорний список» несумлінних платників, щоб управляти податковими ризиками і впливати на сплату податків. Хто і як готуватиме цей список і чим це загрожує платникам, розповімо у цьому матеріалі
238

Закон № 3813: податок на прибуток, ТЦУ, ПДФО і туристичний збір

Закон № 3813, яким депутати внесли чергові зміни до Податкового кодексу України (ПК), опублікований у «Голосі України» 25.07.2024. Більшість змін, що в ньому передбачені, за винятком окремих положень, запрацює з першого числа наступного місяця після місяця його опублікування. Тобто з 01.08.2024.
352

Заява про реєстрацію неприбуткової організації

Виникають ситуації, коли неприбутковій організації потрібно змінити певні реквізити чи установчі документи. Як зробити це правильно, щоб не зіткнутися із проблемами та не втратити статус неприбутковості?
26885

Довідка за формою № 34-ОПП

Актуальний бланк форми № 34-ОПП, а також пояснення кому і коли її подавати — в консультації
9379

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді