Договір купівлі-продажу ЗРАЗОК СКАЧАТИ
Закон України від 04.09.2024 № 3947-IX
Прийнятий Закон врегульовує питання, що стосується безпечності та якості харчових продуктів та враховує найкращу світову практику щодо обмеження вмісту трансжирів.
Змінами:
- встановлюють граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах (не більше, ніж 2 грами на 100 грамів загальної кількості всіх жирів, що містяться в харчовому продукті);
- забороняють використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
- забороняють використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні;
- забороняють використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
- зобов’язують операторів ринку при постачанні харчових продуктів іншим виробникам надавати інформацію про кількість трансжирних кислот у таких продуктах;
- передбачають чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.