Для платників єдиного податку оновили форми реєстраційних документів

Мінфін наказом від 11.09.2024 № 440 затвердив зміни до заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, розрахунку доходу за попередній календарний рік, запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та витягу з реєстру платників єдиного податку

Для платників єдиного податку оновили форми реєстраційних документів

Наказ Мінфіну від 11.09.2024 № 440

Зміни вносять до наказу Мінфіну «Про затвердження форм заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, розрахунку доходу за попередній календарний рік, запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та витягу з реєстру платників єдиного податку» від 16.07.2019 № 308, а саме:

1. Виклали у новій редакції Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (далі — Заява).

Зокрема, внесли корегування до пункту 6 Заяви «Місце провадження господарської діяльності (адреса, індекс)». Назву колонки «Код за КОАТУУ» замінили назвою «Код за КАТОТТГ». Також оновлюють зміст відповідної примітки.

Крім того, доповнили причину відмови від спрощеної системи оподаткування у розділі 5.5 «Відмова від спрощеної системи оподаткування***» Заяви: «набуття платником податку статусу резидента Дія Сіті згідно з підпунктом 10 підпункту 298.2.3 пункту 298.2 статі 298 глави 1 розділу XIV Кодексу».

2. Змінили Розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування (далі — Розрахунок).

Зокрема, у новій редакції виклали пункт 5.1 розділу 5 «Доходи, отримані суб’єктом господарювання за попередній календарний рік» Розрахунку, який додають до Заяви. Так, слова «доходи в грошовій формі (готівковій та /або безготівковій)» замінили словами «доходи в грошовій формі (готівковій або безготівковій, у тому числі з використанням електронних грошей)***».

3. Скоригували форми Запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та Витягу з реєстру платників єдиного податку.

Зокрема, оновили примітку до форм. У тексті форм після слів «по батькові» доповнили словами «(за наявності)»

Наказ набирає чинності через 60 днів з дня його офіційного опублікування. Станом на 30.09.2024 документ не опублікований.


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Єдиний податок 3 група: умови, ставки, види діяльності, бухгалтерський облік

Платники, які перебувають на єдиному податку, мають можливість сплачувати менше податків, аніж на загальній системі. Групу 3 єдиного податку можуть обирати і фізособи, і юрособи. У консультації розповімо про особливості єдиного податку для групи 3 зі ставками 3% та 5% у 2024 році
574002

Спрощена система оподаткування: переваги та недоліки

Як позбутися податкового тягаря, що тисне бізнес та платити менше? Очевидно, що обрання системи оподаткування – це вкрай важливе рішення. Спрощена чи загальна? Про спрощену систему оподаткування, її переваги та нюанси — у статті
106198

Історичне збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д ухвалила ВРУ. Розглянемо, що для платників податків наразі відомо
1535

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді