Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах, встановили відповідно до підходів, визначених законодавством Європейського Союзу
08.11.2024 набрав чинності наказ Мінагрополітики від 17.09.2024 № 3498, що затверджує Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, які постачаються в невеликих обсягах кінцевим споживачам або локальним закладам роздрібної торгівлі.
Зокрема, до виробництва та обігу яєць, рибних продуктів, живих двостулкових молюсків, м’яса птиці та зайцеподібних, а також туш та м’яса диких тварин.
Наказ вдосконалює механізми державного регулювання у сфері відносин, пов’язаних з виробництвом та обігом харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах. Це сприятиме обігу безпечних харчових продуктів тваринного походження завдяки встановленню єдиних, прозорих та чітких вимог до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах.
За інформацією Мінагрополітики
Інструкція заповнення форми № 24-сг (місячна), а також актуальний бланк — у статті
Cума податків, які сплачує аграрій, не має бути меншою за мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ). Як розрахувати МПЗ та чи зросте податкове навантаження — у консультації
У статті — поради, як оформити та оподаткувати виплату дивідендів членам фермерського господарства, хто має нарахувати та сплатити ЄСВ, а також чи діє ЄСВ-пільга в 2025 році. Приклад бухгалтерських проведень і зразок протоколу на виплату дивідендів стануть у пригоді
Підприємства агросектора можуть отримати критичний статус, що дає змогу бронювати працівників. Зберіть документи та зверніться до Мінагрополітики чи обласної держадміністрації залежно від того, які критерії виконуєте. Якщо отримали критичність, переходьте до бронювання на Порталі Дія. Експерт пояснив, як не втратити можливість забронювати працівників
Обліковий лист тракториста-машиніста — підстава, щоб показати в бухобліку обсяг виконаних робіт, списання пального на виробничі витрати, а також нарахування оплати праці. Підкажемо, як його складати, й наведемо зразок