Як заповнюються декларація з рентної плати у випадку виправлення помилок за минулий період у складі звітної (нової) декларації?

312

Запитання

Як заповнюються рядки 1.1.1, 1.2.1 податкової декларації з рентної плати та рядки 1.1, 1.2, 5, 6 - 9 Додатків 8 «Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування» до неї у випадку виправлення помилок за минулий податковий період у складі звітної (звітної нової) декларації?

Відповідь

Форма Податкової декларації з рентної плати (далі – декларація) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 719 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 07.11.2016 № 927) із змінами та доповненнями.

Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності та несплату податків

Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування здійснюється у Додатку 8 до декларації (далі – Додаток 8).

У складі звітної або звітної нової декларації платник має право уточнити лише один із минулих податкових (звітних) періодів, у якому виявлені помилки.

При цьому у декларації та всіх Додатках 8 до неї проставляється позначка «Звітна» або «Звітна нова».

У декларації зазначається:

  • у рядку 1.1.1 - звітний (податковий) період: квартал – І, ІІ, ІІІ, ІV та рік;
  • у рядку 1.2.1 - звітний (податковий) період, що уточнюється: квартал – І, ІІ, ІІІ, ІV та рік.

До декларації подаються Додаток 8 за звітний (податковий) період, а також Додаток 8, у якому уточнюється задеклароване податкове зобов’язання за минулий (податковий) період, у якому виявлені помилки.

У Додатку 8, у якому визначається податкове зобов’язання за звітний (податковий) період, у рядку 1.1 зазначається звітний (податковий) період: квартал – І, ІІ, ІІІ, ІV та рік, а рядок 1.2 – не заповнюється.

У Додатку 8, у якому уточнюється податкове зобов’язання за минулий звітний (податковий) період, зокрема зазначається:

  • у рядку 1.1 – звітний (податковий) період: квартал – І, ІІ, ІІІ, ІV та рік;
  • у рядку 1.2 – звітний (податковий) період, що уточнюється: квартал – І, ІІ, ІІІ, ІV та рік.

Рядки 5 - 9 Додатку 8 до декларації заповнюються з урахуванням приміток до нього.

У разі подання декларації та додатків до неї на паперових носіях за відсутності значення рядок прокреслюється, а у разі подання декларації засобами електронного зв’язку – не заповнюється. Вартісні показники декларації та Додатків 8 зазначаються у гривнях з копійками.

Як заповнюються декларація з рентної плати у випадку виправлення помилок за минулий період у складі звітної (нової) декларації?

ЗІР, категорія 125.04

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Рентна плата за користування надрами 2024

У консультації знайдете зразок заповнення розрахунку з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин на прикладі видобутку підземних вод. Також знайдете приклад розрахунку Додатку № 1 до Податкової декларації з рентної плати
23748

Податкова декларація екологічного податку 2024

Як заповнити декларацію з екологічного податку 2024, яку заяву слід подати до податкової, якщо обсяги викидів парникового газу знаходяться у межах ліміту, строки декларування та інші пов’язані питання – у цьому огляді
65694

Декларація з рентної плати 2024

Як складається декларація з рентної плати 2024, про нову форму декларації 2024, приклади декларацій з ренти за користування надрами (з видобутком і без видобутку корисних копалин), а також з ренти за використання лісових ресурсів — у консультації
40634

Рентна плата за спеціальне використання води 2024

Черговий квартальний платіж за воду підкрадеться непомітно. Тож нагадаємо, хто має відзвітувати з рентної плати за спецводокористування та як отримати дозвіл на спеціальне водокористування онлайн
33932

Декларація з рентної плати за воду 2024

Розглянемо сьогодні нюанси заповнення декларації з рентної плати за спеціальне використання води, терміни її подання, а також відповідальність за неподання/несвоєчасне подання
50993