Чи оподатковуються доходи нерезидента у вигляді процентів за кредитами, якщо такі проценти зараховуються в погашення зустрічних однорідних вимог?

555

Запитання

Чи оподатковуються доходи нерезидента у вигляді процентів за кредитами/позиками, якщо такі проценти не виплачуються нерезиденту, а зараховуються в погашення зустрічних однорідних вимог та яким чином?

Відповідь

Проводимо залік зустрічних вимог

Доходи нерезидента у вигляді процентів за кредитами/позиками, що не виплачені нерезиденту, а зараховані в погашення зустрічних однорідних вимог, підлягають оподаткуванню за ставками, визначеними п. 141.4 ст. 141 Податкового кодексу України.

При цьому податок з доходів нерезидента у вигляді процентів за кредитами/позиками сплачується під час зарахування зустрічної однорідної вимоги.

Скачати текст

ЗІР, категорія 102.18


Бухгалтерський вебінар

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Кінцевий бенефіціарний власник: порядок інформування

Подавати інформацію про кінцевих власників при реєстрації юросіб зараз обов’язково. А тим, хто реєструвався за старими правилами та не повідомляв, – зробити це також потрібно. І в порядку такого інформування сталося останнім часом чимало змін. У консультації, як подається та оновлюється інформація про кінцевих бенефіціарів та структуру власності
100753

Виплата дивідендів

Розбираємо бухгалтерський облік нарахування та виплати дивідендів, їхнє оподаткування. Виплату дивідендів юрособам і фізособам, резидентам і нерезидентам, обліку у емітента й отримувача. Також висвітлюємо облік реінвестиції дивідендів
65969

Розрахунок частини чистого прибутку держпідприємства: як заповнити та коли відзвітувати

Власник підприємства завжди планує отримати прибуток у вигляді дивідендів. Держава — теж власник і теж розраховує на прибуток. Пояснимо, як держпідприємству розрахувати частину чистого прибутку, коли його сплатити, як відзвітувати та які супутні платежі сплатити
14769

Податкова амністія: як відбуватиметься на практиці виведення активів громадян України з тіні

Зміни в Податковому кодексі вже не є чимось новим в Україні і на черзі свіжі оновлення, датовані 15 червня 2021 року. Саме в цей день прийняли зміни до Кодексу, які стосуються президентського законопроєкту №5153-п від 25.02.2021 року. Чимало людей знають цей законопроєкт в якості так званої «податкової амністії». В огляді розберемо, до яких «покращень» варто готуватися підприємцям.
1385

Особливості виплати й оподаткування дивідендів у ТОВ

Одержання прибутку — кінцева мета діяльності будь-якого комерційного підприємства. Не є винятком і товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Проаналізуємо різні ситуації, які виникають у ТОВ під час нарахування та виплати дивідендів.
45015