Що зазначати в реєстраційному посвідченні на РРО, якщо торгівля здійснюється за місцезнаходженням покупця

405

Запитання

ДПС надало роз’яснення, яку інформацію потрібно зазначати в реєстраційному посвідченні на РРО, якщо торгівля здійснюється за місцезнаходженням покупця

Відповідь

Правові відносини у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій встановлює Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР (далі – Закон № 265).

Стаття 2 Закону № 265 визначає місце проведення розрахунків як місце, де здійснюються розрахунки з покупцями за товари або послуги, а також місце отримання попередньо оплачених товарів чи послуг.

За п. 1 і 2 ст. 3 Закону № 265, суб’єкти господарювання зобов'язані проводити розрахункові операції через зареєстровані та опломбовані реєстратори, а також надавати покупцям розрахункові документи.

Процедуру реєстрації РРО/ПРРО регулює Порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженим наказом Мінфіном «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій» від 14.06.2016 № 547.

Окрім цього, ДПС веде реєстр програмних реєстраторів розрахункових операцій у електронному вигляді згідно з встановленим алгоритмом. До реєстру вносяться дані про ПРРО, а також відомості про суб’єктів господарювання та їхні господарські одиниці, де застосовуються такі ПРРО, дані сертифікатів кваліфікованих або удосконалених електронних підписів та/або печаток, що використовуються такими ПРРО.

За інформацією ГУ ДПС у Запорізькій області

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Z-звіт: як сформувати

Z-звіт — це обов’язковий денний звіт касового апарату — як звичайного, так і програмного. Друкувати його чи ні, як, де і скільки зберігати, як часто формувати Z-звіт, електронний Z-звіт, особливості Z-звітів програмних РРО, відповідальність за порушення — в огляді
66930

РРО для ФОП: ліміти

Чи існує зараз ліміт доходу для ФОП, який дозволяє не встановлювати РРО/пРРО? Чи можна ФОП не встановлювати РРО/пРРО, якщо клієнти розраховуються безготівково –платіжними картками, у т.ч. через систему WayForPay, LiqPay чи подібні?
2356

Електронний чек 2023

У цьому огляді про те, як працюють електронні чеки та програмні реєстратори розрахункових операцій (пРРО), що є альтернативою звичайним касовим апаратам
11821

Реєстрація РРО: алгоритм, необхідні документи

Розрахунки за продані товари/послуги готівкою та з використанням платіжних карток суб’єкти господарювання мусять проводити, використовуючи зареєстровані РРО. Розберемо правила реєстрації РРО.
37492