Як представництву нерезидента оподаткувати добровільне медстрахування працівників і членів їхніх родин

523
Автор
експерт з питань бухгалтерського обліку та оподаткування, Київ

Запитання

Представництво нерезидента оплатило добровільне медичне страхування працівників, їхніх дітей і чоловіків (дружин). Податки утримуємо із зарплати працівників. Чи потрібно у Податковому розрахунку окремо показати додаткове благо на користь членів сім’ї працівника? Який код доходу записати в Додатку 4ДФ?

Відповідь

Певні послаблення щодо оподаткування страхових внесків за договорами добровільного медичного страхування, сплачених на користь працівників, є лише для роботодавців-резидентів (пп. «в» пп. 164.2.16 Податкового кодексу України; ПК).

Нерезиденти — це іноземні компанії, організації, партнерства та інші об’єднання осіб, утворені згідно із законодавством інших держав, їх зареєстровані (акредитовані або легалізовані) відповідно до законодавства України філії, представництва та інші відокремлені підрозділі з місцезнаходженням на території України, а також правові утворення без статусу юридичної особи, створені згідно із законодавством іноземних держав або територій, що не є резидентами України (пп. «а» пп. 14.1.122 ПК).

Читати повну відповідь в системі «Експертус Головбух»


Вебінар для бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Довідка за формою № 34-ОПП

Актуальний бланк форми № 34-ОПП, а також пояснення кому і коли її подавати — в консультації
8788

Продовження воєнного стану і мобілізації: що треба знати бухгалтеру

Війна триває, тому воєнний стан продовжено до 9 листопада 2024 року. Разом з ним триватиме й мобілізація. Про особливості в роботі, які очікують на бухгалтера через продовження воєнного стану і мобілізації, ― в коментарі експерта
6834

Декларація збору за місця для паркування транспортних засобів: зразок

Хто сплачує збір за місця для паркування транспортних засобів, як розрахувати збір за місця для паркування транспортних засобів та його розмір, терміни декларування та сплати збору, розрахунок суми податкової пільги зі збору за місця для паркування, порядок заповнення декларації збору за місця для паркування зі зразками заповнення – у консультації
739