З чого складається номер е-лікарняного та як його елементи допомагають в призначенні допомоги

Номер електронного лікарняного — це унікальний номер, що має складну структуру та ніколи не повторюється.

Як дізнатися номер е-лікарняного

Оплата праці в умовах повітряних тривог і відключення світла

Як дізнатись номер е-лікарняного?

Номер е-лікарняного відрізняється від номеру медичного висновку, на підставі якого автоматично створюється е-лікарняний. Наразі більшість номерів е-лікарняних складаються з трьох частин та 19 або більше знаків, враховуючи дефіси: ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х.

Унікальний номер листка непрацездатності генерується у такому форматі:

  1. Номер випадку непрацездатності — цей номер співпадатиме для всіх лікарняних, сформованих у межах одного страхового випадку. Він допоможе визначити, є е-лікарняний первинним чи продовженням.
  2. Порядковий номер листка непрацездатності — основна частина номеру е-лікарняного, яка відрізняється в кожному листку непрацездатності.
  3. Номер його версії — позначають цифрою «1» при створенні нового листка та при створенні листка як продовження. Номер збільшують за порядком («2», «3» та далі) при внесенні кожної зміни до листка непрацездатності на підставі медичного висновку — наприклад, якщо е-лікарняний закриють раніше передбаченого строку у зв’язку з одужанням, або скоротять строк його дії через початок іншого страхового випадку. Будьте уважні — номер версії не пов’язаний із тим, чи є лікарняний продовженням.

При призначенні матеріального забезпечення і оформленні заяви-розрахунку номер вказуйте повністю. Збільшення кількості цифр у номері е-лікарняних не впливає на формування заяв-розрахунків — працюйте з е-лікарняними як і раніше.

Дізнатись номер е-лікарняного можна з повідомлення від ПФУ, яке надходить на мобільний номер застрахованої особи – SMS має надійти упродовж декількох хвилин після створення лікарняного.

Як дізнатись номер е-лікарняного, якщо SMS від ПФУ не надійшло?

Інколи повідомлення із номером е-лікарняного може не надійти – це означає, що в особистому кабінеті застрахована на вебпорталі ПФУ не вказала мобільний номер телефону або не надала дозвіл на отримання повідомлень.

У такому разі застрахована особи може дізнатися номер е-лікарняного на порталі ПФУ, авторизувавшись у кабінеті.

Роботодавець може дізнатися номер е-лікарняного самостійно, оскільки лікарняні працівників доступні йому у власному кабінеті на порталі ПФУ.

За інформацією ФСС


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір: коли вираховувати за ставкою 5%

Військовий збір в Україні має збільшувати надходження до бюджету для фінансування ЗСУ. Розрахунок та утримання військового збору з 1 жовтня після прийняття Закону про підвищення податків № 11416-д, об’єкти оподаткування, платники збору, звітність та штрафи — у статті
164328

Лікарняні: як нараховуються лікарняні та оплата лікарняних

Як нараховувати лікарняні, що треба знати про електронний листок непрацездатності, що означає його статус, коли застосовувати під час воєнного стану паперовий листок непрацездатності – відповіді у консультації
393002

Як табелювати та оплачувати додаткову годину при переході на зимовий час

Цьогоріч, 27 жовтня, ми ще раз матимемо клопіт із переведенням годинника. Тож зберімося і ще раз, востаннє, розв’яжімо задачу: як облікувати й оплатити робочий час працівників, яким «пощастило» працювати у скорочену або подовжену ніч
3693

Штатний розпис: як скласти і затвердити

Штатний розпис — обов’язковий локальний акт. Скласти штатний розпис скеровує стаття 64 Господарського кодексу. В консультації розповімо чи потрібен штатний розпис, як його сформувати та затвердити
32104

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді