Статті за темою Податковий борг

Як дізнатися про податковий борг
Платникам податків відомо, що несплата податків у встановлені строки спричиняє податковий борг. Найважливіша інформація про податковий борг ― у консультації
37210
Коли виникає податкова застава та як її позбутися
Несплата, прострочення податкових платежів. Що далі? Звичайно, це вже та ситуація, яку краще не допускати. Однак у господарському житті все можливо, як свідомо, так і через необачність. А далі – податкова застава, з першого ж дня податкового боргу. Що це значить? Які обмеження на операції з майном підприємства виникають та як позбутися податкової застави? Відповіді на питання — у цьому огляді.
14273
Огляд податкових змін закону № 1914-Х
Масштабне оновлення Податкового кодексу, яке зачіпає майже всі податки та ще й порядок їхнього стягнення. Резонанс викликають зміни в оподаткуванні продажу нерухомості, податок з доходів селянських господарств, а також зміни в рентній платі щодо залізної руди. Однак ще є зміни в акцизі, єдиному податку, адмініструванні податків. Що ж саме прийнято у законі – у цьому огляді.
22266
Налоговый кредит
Налоговый кредит – это понятие присущее учету налога на добавленную стоимость (НДС). Он всегда есть объектом пристального внимания со стороны проверяющих органов, так как уменьшает сумму налога, который нужно заплатить государству. Сегодня в консультации о сути что такое налоговый кредит, правила начисления налогового кредита, подтверждающих документах и его отображении в декларации по НДС.
28210
Податковий борг: чим ризикує покупець, постачальник якого його має
Постачальник має податковий борг , за даними податківців, і його майно перебуває у податковій заставі. Розглянемо, чи зашкодять підприємству-покупцеві тимчасові фінансові проблеми постачальника.
2458
Формуємо резерв сумнівних боргів
Погіршення фінансового становища боржника може залишити «відбиток» і в обліку кредитора. Тому бухгалтерські стандарти містять, зокрема, порядок формування резерву сумнівних боргів. Як створити такий резерв і як це позначиться на оподаткуванні податком на прибуток — про це тут і зараз
7771