Статті за темою Перевірка контрагента

Кредиторська заборгованість: види, бухоблік
Експерт пояснив, що таке кредиторська заборгованість, які її види існують, коли кредиторську заборгованість вважають простроченою та як списувати кредиторську заборгованість. А на прикладах проводок показав, як відображати в бухобліку кредиторську заборгованість.
122933
Як перевірити контрагента
Перевірка контрагента зумовлена реаліями ведення бізнесу в Україні. Адже якщо проводите операції із сумнівними контрагентами, ризикуєте, бо податківці можуть визнати ці операції нереальними і донарахувати податків. Щоб не потрапити в халепу, упевніться в надійності потенційного контрагента. Підкажемо, на що зважати
29754
Як дізнатися про податковий борг
Платникам податків відомо, що несплата податків у встановлені строки спричиняє податковий борг. Найважливіша інформація про податковий борг ― у консультації
37216
Як організувати документообіг із контрагентами
Одне з головних завдань бухгалтерії — підтвердити кожну операцію відповідними первинними документами. Але що робити, коли первинні документи надходять від контрагентів на підприємство із запізненням? Надамо кілька порад щодо цього.
6040
Контрагенти з рф, рб та пов’язані з ними особи: обмеження, заборони, ризики госпдіяльності та іншої співпраці
В огляді експерт прокоментує заборони, обмеження, ризики господарської діяльності та відповідальність за співпрацю з нинішніми, колишніми чи потенційними партнерами, які мають коріння в рф чи рб. Як визначити пов’язаність особи з державою-агресором та як уберегти себе від можливих ризиків незнання такого звʼязку ― у статті.
12301
Списання безнадійної дебіторської заборгованості
Борги підприємству повертають, на жаль, не завжди. Причиною цього може бути банкрутство боржника, сплив строку позовної давності або форс-мажор, який виник. Розглянемо, як виглядає списання безнадійної дебіторської заборгованості в бухгалтерському та податковому обліку.
153466
Нереальність операцій: де копають податківці та чи захистить суд
В акті перевірки податківці зробили запис про нереальні операції. Як наслідок, маєте податкові повідомлення-рішення з донарахованими податками і штрафами. Та насправді лише суд може встановити, що операція була фіктивною. Тому обстоюйте свої інтереси. А ми допоможемо.
3678
Головбух Контрагенти: перевірте, що приховує від вас контрагент
Головбух Контрагенти ― це новий сервіс від експертів Головбуху, який допоможе бухгалтеру визначити надійним чи ризиковим є контрагент підприємства. Про нюанси роботи сервісу, розкаже його головний редактор
1537