Майданчики для паркування: чи включати збір за паркування до бази оподаткування ПДВ

Суб’єкт господарювання надає послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів. Базу оподаткування ПДВ він має визначати за пунктом 188.1 Податкового кодексу України. Тобто на основі тарифу на такі послуги та з урахуванням збору за місця для паркування автотранспортних засобів.

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2024

В аналітиці експерт розбирає, що таке ПДВ, все про ПДВ 2024 – ставки, платники, бюджетне відшкодування, податкові пільги, призупинення перебігу строків давності, звільнення від ПДВ товарів, необхідних на фронті
60492

Податкові пільги з ПДВ

Податкове законодавство дає можливість застосовувати пільги і тим самим дозволяє заощаджувати на податках. Однак поводьтеся обачно із ПДВ-пільгами — вони можуть приховувати загрозу. Хто із платників податків має бути напоготові та як «розрулити» цю ситуацію — розглянемо у консультації
4408

Звільнення від ПДВ та ввізного мита генераторів та акумуляторів

Уряд звільнив від ПДВ та ввізного мита генератори, акумулятори й інше енергетичне обладнання. Дізнаєтеся: умови такого звільнення; період дії звільнення; чи стосується це продажу залишків товарів, які раніше ввезли чи придбали з ПДВ.
9307

Що змінилося в оподаткуванні ПДВ в умовах воєнного стану

Закон № 2120 запрацював 17 березня. З-поміж іншого, він уніс зміни в оподаткуванні ПДВ на період воєнного стану. Та в межах кількох сторінок нормативного документа не можна врегулювати всі особливості роботи. Контролери відреагували швидко — маємо оберемок свіжих пояснень, як працювати з ПДВ в умовах воєнного часу.
13943

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді