Чи можна виплатити аліменти зі страхових коштів на спецрахунку

Лист Фонду соціального страхування від 01.03.2019 № 522-11-1

Не виплачуйте аліменти за рахунок страхових коштів, що надійшли на окремий рахунок. Страхувальник використовує ці кошти винятково, щоб надати застрахованим особам матеріальне забезпечення та соціальні послуги.

Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності та несплату податків

Якщо знехтуєте цим обмеженням, наразитеся на штраф — 50% неправомірно використаних коштів (ч. 6 ст. 15 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV). Тобто штраф розрахують на основі суми аліментів, що утримаєте із заявлених коштів.

Утримуйте аліменти із суми лікарняних, що виплатили боржникові.


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Аліменти: приклад розрахунку, облік та оподаткування

На роботі є працівник, із заробітної плати якого слід утримувати аліменти. Для бухгалтера це додатковий клопіт і чимало запитань. Мінімальні аліменти: як їх нарахувати та відобразити в обліку? Як проводять утримання аліментів? Врятуємо бухгалтера: все про аліменти із прикладом розрахунку та відображення аліментів в бухобліку
336217

Прожитковий мінімум у 2023 році

Прожитковий мінімум – це показник, який використовується у розрахунках різних соціальних виплат, наприклад пенсій, допомоги по безробіттю, аліментів. Його використовують також і в оподаткуванні. Все, що варто знати про прожитковий мінімум у 2023 році – у цьому огляді
136432

Відповіді для бухгалтера на будь-які запитання працівника

Наші есперти знайшли рішення для бухгалтерів на щоденні запитання працівників. Новий сервіс «Допомагатор» економить час бухгалтера. Він знає, що відповісти працівнику, та як зекономити ваш робочий час.
1509

Звіт про здійснені відрахування та виплати додаток 9

На роботі є працівник, із заробітної плати якого потрібно утримувати аліменти. Окрім інших клопотів, бухгалтер щомісячно має подавати по ньому звіт про здійсненні відрахування та виплати аліментів. У статті алгоритм заповнення звіту про здійснені відрахування та виплати, а також зразок заповнення.
102613

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді