Погодинне розміщення в готелі: яка база оподаткування туристичним збором

Податківці нагадали: базою справляння туристичного збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі)

Погодинне розміщення в готелі: яка база оподаткування туристичним збором

Розрахунок компенсації за невикористану відпустку у 2023 році

Ставку туристичного збору встановлює сільська, селищна або міська рада чи рада об’єднаної територіальної громади за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), що визначили підпунктом 268.5.1 Податкового кодексу України; далі — ПК (пп. 268.3.1 ПК).

ПК не передбачає іншого періоду проживання, ніж доба. Тому за погодинного розміщення туристичний збір розраховують для кожного проживаючого (платника збору) з базою оподаткування — одна доба.

За інформацією ДПС у Харківській області

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Декларація з туристичного збору

У консультації – як заповнювати податкову декларацію туристичного збору і зразок декларації з туристичного збору. Дотримайтеся алгоритму заповнення й уникніть помилок
19559

Туристичний збір в Україні: за якими правилами сплачувати

За якою ставкою справляти туристичний збір 2024, чи подавати декларацію, якщо діяльність не проводилася, які документи підтверджують звільнення від сплати туристичного збору, чи може туристичний збір сплатити туроператор, як бути з туристичним збором платнику єдиного податку — в огляді
34388

Запрошуємо на гостину, або Організація та облік готельних послуг

Як би там не було, а туризм в Україні розвивається — і внутрішній, й іноземний. Чи потребує діяльність готелів ліцензування? Як відобразити в обліку послуги готелів? Які податки вони мають сплачувати?
4963

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді