Працівника перевели на інше підприємство: як надати відпустку

Калькулятор днів щорічної відпустки

Якщо ініціатива з переведення на інше підприємство надходить від працівника, доцільно це викласти письмово. Працівник у таких випадках подає письмову заяву на ім’я керівника підприємства.

Переведення працівника за його згодою на інше підприємство є підставою припинення трудового договору (ст. 36 Кодексу законів про працю; КЗпП). У зв’язку з цим на новій роботі працівник укладає інший трудовий договір.

Відпустка за переведенням в обліку нового роботодавця

Також ініціатором переведення може бути керівництво підприємства, зацікавлене у переведенні працівника. В цьому випадку особі, запрошеній на роботу в порядку переведення за погодженням між керівниками підприємств, не можна відмовити в укладенні трудового договору (ст. 24 КЗпП).

Працівнику, що перевели на роботу з одного підприємства на інше, який не використав за попереднім місцем роботи повністю або частково щорічну основну відпустку й не одержав за неї грошової компенсації, щорічну відпустку повної тривалості надають до настання шестимісячного терміну безперервної роботи після переведення.

У разі цього, якщо працівник повністю або частково не використав щорічну основну та додаткову відпустки, до стажу роботи, що дає право на ці відпустки, зараховують час, за який він не використав відпустки за попереднім місцем роботи.

За матеріалами ГУ Держпраці у Дніпропетровській області


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Як розрахувати середню зарплату для відпускних

В основі розрахунку відпускних — середня заробітна плата. Її розраховуйте за Порядком № 100. Воєнний стан змусив законодавців вкотре внести зміни до правил розрахунку середньої зарплати. Тож розглянемо, як розрахувати середню зарплату для відпускних з урахуванням усіх особливостей воєнного часу
186774

Додаткова відпустка особам з інвалідністю та учасникам бойових дій

Розглянемо додаткові відпустки особам з інвалідністю та учасникам бойових дій та розберемо, чим вони відрізняються від звичайних щорічних додаткових відпусток, питання оплати та документального оформлення таких відпусток. Огляд буде цікавий усім, у кого працюють учасники бойових дій, учасники війни, учасники АТО та працівники, які мають інвалідність (не обов’язково внаслідок військових дій)
44401

Відклик з відпустки

На підприємстві може виникнути ситуація, коли вкрай потрібний працівник перебуває у відпустці. Відкликання з відпустки: підстави, порядок, оплата праці, зразок наказу про відкликання з відпустки — у статті
75498

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді