Нацбанк змінить Правила укладення договорів автоцивілки власників авто

Нацбанк розпочав обговорення проєкту змін до Положення про особливості укладення договорів страхування зі споживачами. Зауваження та пропозиції до проєкту приймають до 09.09.2024

Нацбанк змінить Правила укладення договорів автоцивілки власників авто

Документ має забезпечити дотримання вимог Цивільного кодексу України, встановлених до письмової форми правочину, під час укладання договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Зміни вносять до Положення про особливості укладення договорів страхування зі споживачами, затвердженого постановою НБУ від 20.12.2023 № 175.

Проєктом встановлюють вимоги щодо наявності у договорі обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, укладеного у формі електронного документа, електронного підпису споживача та кваліфікованого електронного підпису особи, уповноваженої страховиком або страховим посередником на підписання договорів страхування, із кваліфікованою електронною позначкою часу.

Також проєктом передбачили зміни до технічних вимог до договорів страхування.

За інформацією НБУ


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
35053

Облік майнового страхування на підприємстві

Від подій, які можуть знищити, зруйнувати майно, від ризику втрати майна внаслідок викрадення, аварії або умисного псування третіми особами, на 100% не захищений ніхто. Жодна сигналізація чи охорона не може дати гарантію абсолютної безпеки. Тим паче у воєнний час. У такій ситуації страхування майна — спосіб зменшити ризик своїх втрат. Про облік майнового страхування – у консультації
12708

Страхування транспортних засобів: списуємо витрати

Якщо маєте авто, вам не уникнути витрат на страхування. А якщо забажаєте покрити більше ризиків, застрахуєте його ще й добровільно. Коли визнавати витрати на оплату поліса та що з податками, розглядаємо у статті.
14618

Страхування фінансових ризиків в Україні

Швидше за всіх настає та небезпека, якою нехтують. Ризик – це прояв небезпеки і в бізнесі без нього ніяк. Наприклад, ризик настання фінансової неплатоспроможності. Одначе власник може через страхування зменшити негативні наслідки. Страхова компанія компенсує збитки і це може зберегти бізнес. Що таке фінансові ризики бізнесу, як їх обліковувати та оподатковувати – у консультації.
8183

Страхування працівника коштом підприємства

Підприємство оплатило послугу страхування за договором добровільного страхування цивільно-правової відповідальності перед третіми особами під час здійснення професійної діяльності за свого працівника. Чи виникатиме обов’язок сплати ПДФО і військового збору?
2635

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді