Статті за темою Страхування

Облік майнового страхування на підприємстві
Від подій, які можуть знищити, зруйнувати майно, від ризику втрати майна внаслідок викрадення, аварії або умисного псування третіми особами, на 100% не захищений ніхто. Жодна сигналізація чи охорона не може дати гарантію абсолютної безпеки. Тим паче у воєнний час. У такій ситуації страхування майна — спосіб зменшити ризик своїх втрат. Про облік майнового страхування – у консультації
10375
Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити
Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
27585
Страхування транспортних засобів: списуємо витрати
Якщо маєте авто, вам не уникнути витрат на страхування. А якщо забажаєте покрити більше ризиків, застрахуєте його ще й добровільно. Коли визнавати витрати на оплату поліса та що з податками, розглядаємо у статті.
12297
Страхування фінансових ризиків в Україні
Швидше за всіх настає та небезпека, якою нехтують. Ризик – це прояв небезпеки і в бізнесі без нього ніяк. Наприклад, ризик настання фінансової неплатоспроможності. Одначе власник може через страхування зменшити негативні наслідки. Страхова компанія компенсує збитки і це може зберегти бізнес. Що таке фінансові ризики бізнесу, як їх обліковувати та оподатковувати – у консультації.
7759
Страхування працівника коштом підприємства
Підприємство оплатило послугу страхування за договором добровільного страхування цивільно-правової відповідальності перед третіми особами під час здійснення професійної діяльності за свого працівника. Чи виникатиме обов’язок сплати ПДФО і військового збору?
2369
Отримайте за 10 хвилин нову довідку про стаж для оплати лікарняного
Починаючи із жовтня Пенсійний фонд видає паперові та електронні довідки про страховий стаж для оплати лікарняних. Довідку можуть отримати і працівник, і роботодавець. Як це зробити через інтернет, як рахувати стаж за новою довідкою — у порадах наших експертів
19303
Пенсійна реформа
Якими є правила нарахування пенсій сьогодні та в якому напрямку ми рухаємося? Що таке накопичувальна система пенсійного страхування та коли вона запрацює? Все це розглянемо у статті.
19381
Новий порядок фінансування з Фонду соцстраху: що зміниться
Фонд соціального страхування (далі — Фонд) затвердив новий Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (постанова Фонду від 19.07.2018 № 12; далі — Порядок № 12). Він почне працювати із 1 жовтня 2018 року. До цього продовжує діяти порядок, затверджений ФСС з тимчасової втрати працездатності постановою від 22.12.2010 № 26. З’ясуємо, які зміни сталися у порядку фінансування.
1712
Державна підтримка експортних операцій
Допомога експортерам товарі та послуг – одна із актуальних задач для українського уряду на 2017 рік. Що ж урядовці запропонували експортерам у цьому році?
842