Щорічна відпустка за основним місцем роботи: що з відпусткою за сумісництвом

Відпустка за основним місцем роботи, компенсація за сумісництво

Працівник за бажанням може використати відпустку за сумісництвом одночасно з щорічною відпусткою за основним місцем роботи, а може використати ці відпустки окремо (ст. 10 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР; Закон про відпустки).

Якщо відпустка за основним місцем роботи триваліша, ніж за сумісництвом, тоді на роботі за сумісництвом можна взяти відпустку без збереження зарплати — до закінчення відпустки за основним місцем роботи.

Закон про відпустки не регламентує одночасне надання щорічних відпусток за основним місцем роботи та за сумісництвом. Тому такі відпустки можуть бути надані нарізно.

Зауважте, що відпустку на роботі за сумісництвом особам, які працюють на державних і комунальних підприємствах, організаціях, установах надають одночасно з відпусткою за основним місцем роботи (п. 3 постанови КМУ «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.1993 № 245).

За матеріалами ГУ Держпраці у Дніпропетровській області

Щорічна відпустка за основним місцем роботи: що з відпусткою за сумісництвом
Ірина ЧИГИР,головний редактор Експертус Головбух
Кожному працівнику, що йде у відпустку бухгалтер мусить нарахувати і виплатити відпускні. Ми пропонуємо вам майстер-клас, аби нагадати всі нюанси їх обчислення. Розповімо, як крок за кроком визначити розрахунковий період, які суми брати до уваги і які податки сплачувати


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7458

Як розрахувати середню зарплату для відпускних

В основі розрахунку відпускних — середня заробітна плата. Її розраховуйте за Порядком № 100. Воєнний стан змусив законодавців вкотре внести зміни до правил розрахунку середньої зарплати. Тож розглянемо, як розрахувати середню зарплату для відпускних з урахуванням усіх особливостей воєнного часу
187563

Додаткова відпустка особам з інвалідністю та учасникам бойових дій

Розглянемо додаткові відпустки особам з інвалідністю та учасникам бойових дій та розберемо, чим вони відрізняються від звичайних щорічних додаткових відпусток, питання оплати та документального оформлення таких відпусток. Огляд буде цікавий усім, у кого працюють учасники бойових дій, учасники війни, учасники АТО та працівники, які мають інвалідність (не обов’язково внаслідок військових дій)
44687

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді