Поетапне здавання робіт за довгостроковим договором: коли формувати податковий кредит з ПДВ

Коли укладають довгострокові договори у сфері перевезень вантажу

Довгостроковий договір (контракт) — це будь-який договір на виготовлення товарів, виконання робіт, надання послуг з довготривалим (більше одного року) технологічним циклом виробництва. Договір не передбачає поетапного здавання (п. 187.9 Податкового кодексу України; ПК).

Якщо згідно з умовами цивільно-правового договору на виконання робіт з довготривалим (більше одного року) технологічним циклом, передбачили поетапне здавання робіт, то для оподаткування ПДВ договір не є довгостроковим договором (контрактом). У такому випадку формуйте податковий кредит за правилом «першої події» (п. 198.2 ПК).

Якщо не передбачили поетапне здавання робіт, то для оподаткування ПДВ такий договір розцінюйте як довгостроковий договір (контракт). За таких умов, формуйте податковий кредит на дату фактичного отримання результатів робіт (оформлених актами виконаних робіт) за такими договорами (контрактами).

Лист ДПС від 12.09.2019 № 163/6/99-00-07-03-02-15/ІПК


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий кредит з ПДВ 2024: відображаємо в обліку

Податковий кредит з ПДВ завжди був об’єктом прискіпливої уваги з боку податківців, так як впливає на обсяг податку сплаченого до бюджету. Сьогодні в консультації про право на податковий кредит з ПДВ, правила його обліку, податковий кредит з ПДВ проводки і приклади
164732

Ризики невизнання податкового кредиту

Первинні документи від постачальника надходять із запізненням у наступному звітному періоді. Причому виникає невідповідність між датами проведення податкових накладних та акта надання послуг. З’ясуємо, чи існують у такому разі ризики невизнання витрат та податкового кредиту з ПДВ
1226

Податковий борг: чим ризикує покупець, постачальник якого його має

Постачальник має податковий борг , за даними податківців, і його майно перебуває у податковій заставі. Розглянемо, чи зашкодять підприємству-покупцеві тимчасові фінансові проблеми постачальника.
2624

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді