Чи можна результати атестації робочого місця поширити на аналогічні робочі місця

Атестація робочих місць за умовами праці

Аналогічні робочі місця — це робочі місця, на яких умови і характер праці аналогічні за всіма показниками умов праці, а саме:

  • професії (посади) одного найменування;
  • одні і ті самі професійні обов’язки виконують під час ведення однотипного технологічного процесу в однаковому режимі роботи;
  • використовують однотипне виробниче обладнання, інструменти, матеріали і сировину;
  • однотипна система вентиляції, опалення та освітлення;
  • однаковий набір шкідливих факторів виробничого середовища та трудового процесу (одного класу і ступеня шкідливості);
  • однакова забезпеченість засобами індивідуального захисту тощо.

Як організувати віддалене робоче місце бухгалтеру

Чи можна результати атестації робочого місця поширити на аналогічні робочі місця

За наявності на робочих місцях перелічених показників умов та характеру праці їх можливо віднести до аналогічних робочих місць.

Остаточне рішення про наявність аналогічних робочих місць приймають лише після того, як на кожному з цих місць проведуть інструментальні дослідження. Лише за ними атестаційна комісія може стверджувати, що шкідливі виробничі фактори, важкість і напруженість праці на відповідних робочих місцях належать до одного класу й одного ступеня.

Неможливо поширити результати атестації одного робочого місця за умовами праці на всі аналогічні робочі місця без проведених інструментальних досліджень на кожному з цих місць.

На групу аналогічних робочих місць можна скласти одну Карту умов праці. Але якщо умови і характер праці на робочих місцях, на яких уже проведено атестацію, аналогічні за всіма показниками умов праці.

За матеріалами Управління Держпраці у Полтавській області


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарантії працівникам-донорам: відповіді на запитання бухгалтерів

У статті — відповіді на запитання бухгалтерів стосовно гарантій працівникам-донорам. Знатимете права й обов’язки як працівників, що мають намір стати донорами крові, так і роботодавця. З’ясуєте нюанси увільнення й зарплатних розрахунків. Додатково отримаєте бухоблікові інструкції
120

Преміювання в КНП

Як виплачувати премії у медзакладі? Якими нормами керуватися та з ким погоджувати таке рішення? Аби встановити порядок преміювання, достатньо зробити кілька кроків. Яких саме — підкажемо у статті. Дізнайтеся також, як виплачувати, обліковувати й оподатковувати премії медпрацівникам.
9317

Як нараховувати зарплату медичним працівникам

У статті розповімо про особливості оплати праці медичних працівників у 2024 році, оплату праці медичних працівників в умовах воєнного стану, а також оподаткування зарплат медпрацівників
140363

Фінплан ЗОЗ: три базові правила

Запрошуємо на спецкурс «Фінплан ЗОЗ», який організовує редакція журналу «Головбух Медицина». З’ясуєте наболілі питання щодо фінплану. На кожному занятті на вас чекатимуть роз’яснення експерта, відповіді на запитання та матеріали для скачування. Пишіть коментарі, ставте запитання, пропонуйте робочі ситуації до розгляду. Перше заняття вже зараз! Розкриємо вам три правила щодо фінплану, які спростять життя і вбережуть від помилок
180

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді