З 18 березня зупиняють роботу метро, залізничне й автобусне сполучення по країні

СТОП КОРОНАВІРУС: НЕ ПАНІКУЄМО, А ЗАХИЩАЄМОСЯ ПРАВИЛЬНО

З 18 березня зупиняють роботу метро, залізничне й автобусне сполучення по країн

Президент України закликав Кабінет Міністрів України зробити таке:

1. З 00 годин 01 хвилини 17 березня 2020 року заборонити приймати відвідувачів закладам культури, торговельно-розважальним центрам, ресторанам, кафе, фітнес-центрам та іншим закладам харчування, розваг і послуг.

Ресторани та кафе зможуть продовжити роботу з приготування їжі, доставку якої громадяни зможуть замовити додому.

2. Міністерству інфраструктури — з 12-ї години дня 18 березня 2020 року заборонити залізничне, авіа- та автобусне міжміське та міжобласне пасажирське перевезення, заборонити роботу метрополітенів.

Міські перевезення можуть здійснюватися у режимі: до 10 осіб — у маршрутних таксі й таксі і до 20 осіб — у тролейбусах, автобусах, вагонах трамвая.

3. Міністерству фінансів — провести перемовини з МВФ та іншими міжнародними партнерами щодо надання фінансової підтримки для подолання наслідків коронавірусу.

4. Найближчим часом очікуємо від НБУ, Міністерства фінансів, державних і комерційних банків програму кредитних канікул для малого й середнього бізнесу, а також концепцію податкових змін.

Крім цього, громадяни, які отримують пенсію менше 5000 гривень, мають одержати доплату в розмірі 1000 гривень.

5. В областях, де були підтверджені випадки коронавірусної хвороби, а саме — в Чернівецькій та Житомирській областях — запровадити режим надзвичайної ситуації з 17 березня 2020 року.

6. Міністерству охорони здоров’я — тимчасово заборонити планові заходи та планові операції. Здійснювати лише термінові та невідкладні заходи.

Максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

Розробити механізм доставки ліків працівниками «Укрпошти» для людей похилого віку.

7. Заборонити масові заходи за участю більше 10 осіб, включно з обрядами та церемоніями.

Лідерів усіх церков я дуже прошу з розумінням поставитися до цієї ситуації, коли є загроза людському здоров’ю та життю.

8. Обмежити експорт продуктів харчування — за визначеним урядом переліком.

9. Міністерствам, головам ОДА, місцевого самоврядування, керівникам підприємств — забезпечити безперебійну роботу продуктових магазинів, магазинів побутових товарів, АЗС, аптек, банківських установ, страхових компаній.

А також усіх підприємств критичної інфраструктури державної та комунальної власності й вантажного транспорту.

Роботу у звичайному режимі мають продовжити всі без винятку органи державної влади, заклади охорони здоров’я та правоохоронні органи.

Особливо важлива робота зараз Верховної Ради України. У ситуації світової пандемії та загрози глобальної фінансової кризи, парламент України має ухвалювати життєво важливі для економіки закони, впроваджувати податкову, земельну, трудову реформи, призначити міністрів економіки та енергетики, Генерального прокурора України.

Наостанок Володимир Зеленський наполегливо рекомендує всім людям залишатися вдома, крім необхідності купівлі продуктів чи ліків. Особливо це стосується громадян, старших 60 років, які перебувають у зоні ризику.

За матеріалами сайту Президента України


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Облікова ставка НБУ 2024

Облікова ставка НБУ — монетарний інструмент, за яким НБУ встановлює для суб'єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених та розміщених грошових ресурсів. Із 20.09.2024 розмір облікової ставки НБУ залишиться на рівні 13% річних
53409

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
32995

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19788

Зміни у наданні платних послуг ЗОЗ: постреліз до вебінару

Редакція журналу «Головбух Медицина» 10.09.2024 провела безплатний вебінар на тему «Зміни в наданні платних послуг: комунікаційна платформа для бухгалтерів ЗОЗ». Тримайте постреліз до цього вебінару: тези, запис, відповіді на запитання. Запитань отримали так багато, що вдвічі перевищили час трансляції, але всіх так і не опрацювали. Тому невдовзі проведемо частину другу вебінару. Реєструйтеся, читайте напрацьовані рекомендації та надсилайте нові запитання. З’ясуємо нюанси втілення змін
83

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді