За квітень потрібно буде сплатити плату за землю: проєкт Закону № 3275

За період з 1 березня по 31 березня 2020 року не нараховують та не сплачують плату за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовують їх в господарській діяльності. Зараз норма звучить з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Платники плати за землю (крім фізичних осіб), які подали податкову декларацію, мають право подати уточнюючу податкову декларацію. В ній потрібно відобразити зміни податкового зобов’язання із сплати плати за землю за березень 2020 року.

За квітень потрібно буде сплатити плату за землю: проєкт Закону № 3275

Якщо у березні чи квітні 2020 року було подано уточнюючу податкову декларацію щодо зменшення податкового зобов’язання із сплати плати за землю за квітень 2020 року із причин, які не пов’язані із самостійним виявленням помилок у раніше поданій податковій декларації, потрібно подати не пізніше 30 квітня 2020 року уточнюючі податкові декларації з плати за землю за 2020 рік. В ній потрібно відобразити зміни податкового зобов’язання із сплати плати за землю за березень та квітень 2020 року відповідно до положень підпункту 24-2 Податкового кодексу України (далі — ПК).

Законопроєкт 3275: податкова реформа

При цьому, до платників податків не застосовуються санкції, визначені статтею 50 ПК та штрафні санкції згідно вимог пункту 120.2 ПК, за внесення змін до податкової звітності в частині збільшення податкових зобов’язань з плати за землю за квітень 2020 року.

Тобто за квітень 2020 року платники плати за землю сплачують податкове зобов’язання у повному обсязі за місцезнаходженням земельної ділянки у строк до 30 червня 2020 року. При цьому пеню та штрафні санкції, за порушення термінів сплати податкових зобов’язань щодо загальних термінів сплати податкового зобов’язання за такий період не нараховують.

Проєкт Закону від 29.03.2020 № 3275


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Оподаткування доходів фізосіб від продажу майна

Час від часу у фізосіб виникає потреба у продажі квартир, будинків, земельних ділянок, автомобілів та іншого майна. Як оподатковуються такі продажі, чи завжди треба подавати податкову декларацію – відповіді на ці питання та приклади заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи у результаті продажу нерухомого та рухомого майна знайдете у консультації
117

Транспортний податок: хто, коли, скільки

Готуйтеся платити транспортний податок, якщо ви вважаєте, що автомобіль повинен втілювати перевагу високих технологій, а розкіш і комфорт ніколи не бувають зайвими. І це правило, яке встановлює нам держава. У консультації про правила нарахування транспортного податку в Україні
66709

Розмитнення авто 2024

У консультації розглянемо правила розмитнення авто, нове в розмитненні автомобілів, а також розмитнення електромобілів
160683

Продаж земельної ділянки 2024

Земля – цінний та вічний актив. Водночас це досить специфічний об’єкт у бухгалтерському обліку. Сьогодні в консультації — продаж земельної ділянки в умовах поетапного зняття мораторію на продаж землі та воєнного стану, про договори купівлі-продажу земельної ділянки, а також оподаткування продажу земельної ділянки та його облік
50866

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді