Не сплатили ЄСВ: не зможете виїхати за кордон

Як нарахувати і сплатити ЄСВ БЕЗ ШТРАФІВ

ЄСВ необхідно сплачувати своєчасно та у повному обсязі. Фінансове становище платника не ставиться в залежність до можливості або неможливості виконання обов’язку сплати ЄСВ.

Не сплатили ЄСВ: не зможете виїхати за кордон

Якщо платник ЄСВ ігнорує свій обов’язок щодо сплати, податкові органи відповідно надсилають такому платнику вимогу про сплату боргу. Якщо протягом 10 к. дн. з дня надходження вимоги він не сплачує суму боргу, не оскаржує вимогу у встановленому порядку, податковий орган надсилає вимогу, як виконавчий документ, до державної виконавчої служби для її подальшого примусового виконання.

В подальшому державний виконавець розпочинає примусове стягнення, зокрема, шляхом першочергового стягнення коштів з рахунків платника у банках та за рахунок продажу його майна.

У разі ухилення боржника від виконання зобов’язань державний виконавець може звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника-фізичної особи або керівника боржника-юридичної особи за межі України до виконання зобов’язань за рішенням.

Отримати інформацію про стан заборгованості з ЄСВ можна, безпосередньо звернувшись до ДПС або за допомогою Електронного кабінету.

За інформацією ГУ ДПС у Дніпропетровській області


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Звільнили та прийняли в одному місяці: коли донарахувати ЄСВ

Трапляються випадки, коли працівника звільнили та знов працевлаштували в одному й тому самому місяці. Сумарна зарплата за такий місяць може не перевищувати мінімальної. Чи спрацьовує вимога донарахувати мінімальний ЄСВ? Експерт пояснив цю ситуацію та розглянув можливі варіанти
338

Виправлення помилок у Додатку Д6 Податкового розрахунку

Через Додаток Д6 об’єднаного звіту з ЄСВ, ПДФО та військового збору роботодавці подають відомості за місяці звітного кварталу про спеціальний стаж працівників. У консультації мова піде про загальні правила та конкретні приклади виправлення помилок у цьому додатку
8349

Виправлення помилок у Додатку Д5 Податкового розрахунку

Через Додаток Д5 об’єднаного звіту з ЄСВ, ПДФО та військового збору роботодавці подають відомості за звітний квартал про трудові відносини осіб, зокрема період їхнього початку та закінчення. У консультації знайдете як загальні правила, так і приклади виправлення помилок у цьому додатку
30757

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді